1. del: Ameriške znamke, ki so preživele test časa

Po velikem povratku Tommy Hilfingerja na modne brvi tedna mode v New Yorku, smo se spomnili na druge pomembne ameriške modne znamke, ki so vztrajale več modnih ciklov in … preživele.
Fotografija: Guess
Odpri galerijo
Guess

Modni trendi prihajajo in odhajajo, a nekatere ikonične ameriške linije spremljajo več generacij kupcev. Katera oblačila rišejo pravo modno zapuščine ZDA? So skozi leta postala bolj moderna ali jim slava peša? Jih lahko poimenujemo »klasika«?
  • Levi's je prva ameriška blagovna znamka, ki od leta 1853 bogati naše omare s kavbojkami iz džinsa.
  • Športni copati Converse obstajajo že več kot 100 let, njihovo priljubljenost pa ohranjata predvsem pop in hip-hop glasba ter šport.
  • Nike je blagovna znamka z atletsko konotacijo, ki je že od osemdesetih let prejšnjega stoletja kraljica modnih navdušencev.
  • Ko človek pomisli na polo majico, si na njej naslika logotip blagovne znamke Ralph Lauren. Znana je postala kot ikonična majica športnih ekip ZDA.
  • Blagovna znamka Guess je od leta 1981 ustanovljena s strani treh bratov Marciano in je priljubljena predvsem zaradi ženskega jeansa, ki je veliki bum dosegel v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja.

Več iz rubrike