Vse se začne in konča v glavi

»Kar vseskozi nosimo v glavi, vpliva na našo energijo.« Choa Kok Sui
Fotografija: Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Foto: Getty Images

Naše življenje je sestavljeno iz dveh komponent. Iz časa in energije. V danem trenutku gre samo za kombinacijo časa in energije, ki jo namenjamo temu trenutku. Časa seveda ne moremo zavrteti nazaj, ker je resničen samo ta trenutek, ki se nam dogaja.

Če je bil na primer včerajšnji dan zastrašujoč za nas, ga lahko zavrtimo nazaj? Seveda ne. Je mimo in sedaj smo tukaj in posvečamo energijo nečemu, kar se odvija v tem trenutku. Težava, ki si jo ustvarimo sami pa je lahko, da tega trenutka, ki se nam odvija prav sedaj, ne vidimo, ga spregledamo in tako zamujamo, ker smo se nezavedajoč svojega aktivnega sodelovanja prostovoljno zapletli v misli, spomine ki so povezani z prejšnjim dnem.
image_alt
Naprodaj stanovanja na največji superjahti na svetu

Naj navedem še en primer, kako po večini delujemo ljudje, kadar se prepustimo osebnemu umu, da nam brez naše privolitve usmerja energijo.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mlado dekle je organiziralo večjo zabavo, za katero se je lepo uredilo. Gostje prihajajo, vsak ji izreče zahvalo za povabilo in večina le-teh tudi pohvali njen videz. Še posebej za izbor kombinacije oblačil. V tem času se dekle počuti polno in energija med njo in gosti narašča. Nato se zgodi preobrat. Pride njena najboljša prijateljica, ki v trenutku njunega snidenja izreče usodni stavek. Skritizira njeno obleko in tako jo v istem trenutku zapustijo vsi lepi občutki, ki jih je zgradila malo prej, ko so prihajali ostali gostje. Energija ji pade, njen um pa se vrti samo še okoli premlevanja pripombe njene prijateljice. Vse ostale pohvale in lepe energije, ki jih je ustvarila s prejšnjimi gosti so izpuhteli v pičli sekundi samo zaradi ene same, negativne pripombe.
V trenutku je nezavedno pozabila na vse dobro, kar obstaja v njenem življenju in se osredotočila na eno slabo stvar ter njej posvečala čas in energijo. Ta večer je bil zato zanjo uničen.
image_alt
Podjetniške zgodbe: družinsko podjetje MIGI

Življenje je torej skupek energije, ki jo nečemu posvečamo in količine časa, ki ga za to stvar porabimo. Če začnemo gledati nanj iz te perspektive se bolj zavedno vključimo v vse dogodke, ki se nam odvijajo v tem trenutku, v preteklosti in premišljevanju o prihodnosti.

Vse se začne in konča v glavi. Polnite svoje dneve z razmislekom o kombinaciji energije in časa, ki ju za določene aktivnosti porabljate.

Več iz rubrike