Vsak človek, ki ga srečamo, nam prinaša sporočilo

Če želimo napredovati kot družba, moramo ozavestiti kvaliteto in energijo v medsebojnih odnosih.
Fotografija: Foto: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Foto: Getty Images/iStockphoto

Če se bomo potrudili za bolj zavestne odnose in delovali bolj celostno, bomo pospešili osebni razvoj, pa tudi razvoj  naslednjega rodu. Tukaj govorim o različnih odnosih, tudi ljubezenskih, starševskih, poslovnih in skupinski dinamiki nasploh.
 
Če govorimo o zavestnih odnosih, ne moremo mimo prepoznanja in nato preoblikovanja  soodvisnih odnosov z ljudmi, otrokom pa moramo pomagati, da postanejo celostne osebnosti. Dajati jim moramo stalno in brezpogojno ljubezen in jim posvečati pozornost, da se bodo lahko povezali z univerzalno energijo.
 

Kako si pomagamo v razvoju

 
Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto
Ker smo ljudje socialna bitja in smo neprestano v interakciji z drugimi si lahko med seboj tudi pomagamo v razvoju. Na neki način drug drugemu pomagamo oblikovati svojo usodo, in ob tem ohranjamo individualnost in osrediščenost v svoji biti. Na ta način se izognemo odvisniškim odnosom ter izražamo sebe zmeraj iz polja resnice in ljubezni. Pomembno je, da pogledamo v notranjost ljudi, ki jih srečujemo. Ni dovolj, da opazimo le zunanjo osebnost, temveč se moramo osredotočiti na enkratno lepoto vsakega bitja, ki ga srečamo, in prepoznati globlji sijaj v njem. Tako mu dajemo energijo. Le-ta jo začuti in zazna svoje bistvo, ki je skrito pod masko in osebnostno strukturo. Zaživi na višji vibracijski ravni, bolj jasno se zaveda in lažje izraža svojo resnico. Nato si izmenjamo sporočila, ki jih nosimo drug za drugega, ki - če jih znamo intuitivno zaznati - pospešijo naš razvoj. Pomembna izmenjava informacij je možna le tedaj, ko ni kakih skritih namer ali posebnih ciljev.
 
image_alt
Odnos do sebe kot prvi steber osebne prožnosti

Ves ta proces moramo doživeti na svoji koži. Nemogoče je namreč predvideti, kdaj bomo koga srečali, in kako nam bo to koristilo. Ko bomo samodejno začutili  lepoto ljudi, ki jih srečujemo ali poznamo, bomo začeli opažati spremembe v svojih odnosih in tudi v življenju.
 

Nov pogled na odnose

 
Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto
Vsak, ki stopi v naše življenje, nam prinaša sporočilo. Zelo pomembno je, da smo pozorni, sicer ne moremo zaznati ljudi, s katerimi se moramo povezati. Pomembno je, da ohranjamo visoko energijsko raven (se osredotočamo na lepoto v vsakem) in biti pozorni na trenutna življenjska vprašanja. V takem stanju privabljamo naključja, ki jih potrebujemo za svoj razvoj.
 
Nenadno, spontano srečanje, srečanje s pogledi, pa tudi občutek, da nam je nekdo znan, spodbujajo k iskanj globljega pomena. Če nam kak človek prekriža pot in se pogovarjamo z njim, a ne prepoznamo sporočila, ki nam ga prinaša, ki se nanaša na naše trenutno življenjsko vprašanje, še ne pomeni, da nam ga ni predal. Pomeni le to, da ga nismo zmogli prepoznati. In če nekoga nepričakovano in pogosto srečujemo, moramo razkriti razlog teh naključij.
image_alt
Obstaja več vrst meditacije. Katera je primerna zame?

Preseganje drame nadzora


Ko bomo ozavestili možnosti, ki nam jih prinašajo na videz nepomembna srečanja, bomo postopoma opustili drame nadzora in se izognili bitkam za moč, ki v resnici preprečujejo izmenjavo sporočil. Naučili se bomo prepoznati in poimenovati dramo, ki jo igra drugi (ali gre za zasliševanje, zastraševanje, igranje vloge žrtve ali za namerno zadrževanje), nato pa se bomo zbrano in osrediščeno izognili odzivni drami in bitki egov. 

Več iz rubrike