Večja občutljivost za lepoto

»Ko dosežeš bistvo življenja, boš odkrival lepoto v vseh stvareh, celo v očeh, ki so za lepoto slepe.« – Kahlil Gibran.
Fotografija: Za čudovit občutek in dobro cirkulacijo
Odpri galerijo
Za čudovit občutek in dobro cirkulacijo

Ljudje zmeraj bolj odkrivamo novo energijo, ki je osnova vsega in izžareva iz vseh stvari, tudi iz nas. Človeška zaznava te energije se začne z večjo občutljivostjo na lepoto. Zaznavanje lepote je nekakšen barometer, ki nam pove, kako blizu smo dejanskemu zaznavanju energije. Ko energijo opazuješ, ugotoviš, da je na istem kontinuumu kot lepota! Če jo želimo videti, moramo najprej razviti globlje spoštovanje lepote.
 
image_alt
Kitajska pošilja prve ljudi na Mars

Kako si to razlagati iz gledišča, da je lepota relativna?
 
Stvari, ki jih zaznavamo kot lepe, so lahko različne, toda lastnosti, ki jih pripisujemo lepim stvarem, so skupne vsem. Ko se nam nekaj zazdi lepo, je bolj živo, ostrejših oblik in živahnejših barv. Nekako izstopa. Sije. Zdi se skoraj mavrično v primerjavi z medlostjo drugih predmetov, ki so manj privlačni.
beautiful girl lying down of grass. Copy space
beautiful girl lying down of grass. Copy space

 
Ko nam uspeva lepoto videti pogosteje, je naslednja raven zaznave energijsko polje, ki obdaja sleherno stvar in bitje.
 
Znanstveniki so se oprijemali skepticizma pri raziskovanju bolj vidnih in očitnih pojavov v vesolju, kot so denimo sončna svetloba ali nevihte. Obstaja pa še druga skupina pojavov, ki jih je mogoče opazovati, rahlejših, takih, ki jih ni mogoče preučevati - pravzaprav ne moreš niti reči, da obstajajo - če se ne otreseš skepticizma, ga postaviš v oklepaj in jih za vsako ceno skušaš zaznati. In ko ti uspe, se vrneš k eksaktnemu preučevanju.
 
image_alt
Kaj imajo skupnega letni časi, video in vodenje?

Če si za primer pogledamo svet rastlin, na katere skušamo gledati kot na celostne energijske sisteme, ki za svojo rast potrebujejo prst, gnojila, vlago in svetlobo. Celotni ekosistem, ki obdaja rastlino, je v resnici živ sistem, organizem. In tako zdravje vsakega posameznega dela vpliva na zdravje celote. Ko so znanstveniki pričeli razmišljati o energijskih vidikih rastlin, so odkrili, da so rastline, ki jim namenjajo pozornost močnejše, vsebujejo več beljakovin, ogljikovih hidratov, vitaminov in mineralov - skratka so močnejše od rastlin, ki jim ne posvečamo pozornosti, kot je brskanje po prsti okoli njih, vsakodnevno preverjanje in prigovarjanje naj se okrepijo. Torej gre za vzajemen proces, kjer rastline, ki so zrastle pod zgoraj opisanimi pogoji tudi dajo bolj kvalitetno energijo ljudem, ki jih zaužijejo.
Young beautiful woman watering plants flowers on her balcony of the home house using bucket with water wearing summer dress and hat in the spring autumn evening day
Young beautiful woman watering plants flowers on her balcony of the home house using bucket with water wearing summer dress and hat in the spring autumn evening day

 
Energijska polja opisujejo pojav, ki ga je znanost od nekdaj iskala; gre za skupno stvar, ki je podlaga vse snovi. Posebno od Einisteina dalje si fiziki na moč žeijo utemeljiti teorijo enotnega polja. Vemo, da obstoj energije ni nič tako tujega. Mojstri karateja govorijo o energiji Či, ki udejanja njihove na videz nemogoče podvige razbijanja opek z rokami in sposobnost, da nepremično sedijo na mestu, čeprav jih štirje ljudje skušajo prevrniti. In vsi smo že opazovali presenetljivo gibanje akrobatov, ki se obračajo, vrtinčijo in obvisijo v zraku na načine, ki povsem kljubujejo zakonu težnosti. Vse je posledica te skrite energije, ki nam je pravzaprav še kako dostopna. Seveda pa ne bo zares sprejeta, dokler je ne bo v resnici videlo več ljudi.
 
image_alt
Potovanje kot izrazito intimna izkušnja

Velko je odvisno tudi od prehrane. Pretežno prehranjevanje z biodinamično, ekološko pridelano rastlinsko prehrano ohranja naše telo bolj pretočno za energijo in jo zato tudi v takem primeru lažje zaznavamo.
 
Začeti pa je treba z opazovanjem le-te in zaznavanje lepote okoli nas.
 

Več iz rubrike