Težki dnevi in priložnosti namesto težav

Težki dnevi so nam lahko veliki učitelji, če si le vzamemo čas in naredimo nekaj samorefleksije.
Fotografija: Foto: GettyImages
Odpri galerijo
Foto: GettyImages

Vsi imamo dneve, včasih tudi mesece, ki so izjemno težki. Zdi se, kot da so vse stvari zložene proti nam in da se nikakor ne bomo izvili iz tega obdobja ali dne. Neprijetne situacije si kar sledijo ena za drugo. Občutek je, kot da stojimo v oceanu, kjer nas valovi zadevajo drug za drugim, ne da bi dobili priložnost dobro zajeti zrak.
image_alt
Razkrivamo metodo, kako se predčasno znebiti dolgov

Včasih je modro vzdržati v prepiru tako dolgo, dokler se zadeve ne zgladijo. Spet drugič se je bolje umakniti iz nastale situacije, iti domov in zajeti sapo za nadaljevanje.

No, če pa je edina možnost, ki jo imamo, iti skozi tak dan, je lahko za nas le-ta velik učitelj. Ko tak dan mine, se lahko ozremo nazaj in se zavemo vzdržljivosti, iznajdljivosti in poguma, ki so bili potrebni, da smo se obdržali »na nogah«. Morda se ozremo nazaj in ugotovimo, da bi stvari lahko izpeljali drugače. In prav ta spoznanja ponujajo znanje, ki ga bomo uporabili, ko se bomo z težkim dnem ali mesecem soočali v prihodnosti.
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Zaupajte instinktu, ki vam bo povedal, kdaj se je pametno v tak dan podati brezkompromisno in se soočati z vsemi izzivi, ki prihajajo na pot, kdaj pa je v takih dneh začasen umik edino pametno delovanje, ki nam bo prineslo pozitiven izid. Ko ustvarimo nekaj prostora, lahko uvidimo, da same zunanje okoliščine niso celotna slika. In ko se tako po kratkem odmiku uspemo zopet postaviti v svoje jedro, ustvarimo izhodišče za naslednji korak, naslednjo potezo. Z malo refleksije lahko celo najdemo notranje vire, da spremenimo svoj odnos do dogajanja. Lahko se celo zavemo, da so to, kar smo videli kot težave, v resnici bile priložnosti. Ko se bo naš odnos spremenil na bolje, bodo temu sledila tudi naša dejanja in okoliščine.

Včasih je vse, kar je potrebno narediti, samo dober spanec. Nihče ni imun na težke dneve in pravzaprav so ravno ti naši največji učitelji. Če začutimo v srcu, da bi preučili ta dan malo podrobneje in morda uvedemo kakšno majhno spremembo v dojemanju, si lahko olajšamo bolečino in se nekoliko modrejši prebudimo v naslednji dan.
image_alt
V tem sektorju se pričakuje 40-odstotno rast delovnih mest

Več iz rubrike