Stanje, ko smo v čistem toku kreacije

Preden se zapletemo v vsebino lastnih misli in vzorcev, smo polno prazen prostor. Naš potencial in dojemanje se v takem stanju širita v vse smeri.
Fotografija: Foto: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Foto: Getty Images/iStockphoto

Preden se zapletemo v vsebino lastnih misli in vzorcev, smo polno prazen prostor. Naš potencial in dojemanje se v takem stanju širita v vse smeri. Vse je mogoče in povezava z univerzalno inteligenco je neposredna. Vse okoli in znotraj sebe sprejemamo in se na to tudi odzivamo v tem trenutku. Vse že je. Ne dodajamo in odvzemamo nobenega delčka. Dojemanje je celostno. Energija je neposredno usmerjena v akcijo. Ni zastojev, ni čustvenih viharjev, ni trpljenja. Smo v čistem toku kreacije.

Ko oz. če pa se vključi naša osebna psihologija s sodbami, prepričanji in vzorci ter vsi naši čuti, postane vse skupaj bistveno bolj kompleksno in energetsko potratno.

image_alt
Žanjemo to, kar sejemo

Odprti um, ki dovoljuje pritok vseh informacij brez lastnega vpletanja in poslušanje brez vnaprej izdelane agende povratne informacije, sta vstopni točki do polno praznega prostora. V tem primeru smo samo zavest, ki deluje skladno s celoto in dogajanjem. Ničesar ne jemljemo osebno, saj nas v tem primeru ni, smo zliti z vsem in vse deluje skozi nas. Torej tišina, opazovanje lastnih misli ter prepoznavanje in neupoštevanje tistih, ki so polne nekoristnih vzorcev in naše osebne interpretacije, ter želja po ustvarjanju so koraki, ki nas povezujejo s tem, kar v svoji biti smo. Polno prazen prostor.

Foto: Tyler Nix/Unsplash
Foto: Tyler Nix/Unsplash
Uporabimo življenje za ustvarjanjem novega, svežega in potrebnega. Ne glede na to, s čim se soočamo, kaj je naša dnevna agenda; bodisi vzgoja otrok, delo na projektu ali preživljanje počitnic, poskušajmo se vsega lotevati povezani s polno praznim prostorom znotraj nas, iz katerega se ustvarjalno odzivamo. Nenasilno do sebe in okolice, v katero smo vpeti. Izhajajmo iz prostora prijaznosti, sprejemanja, empatije in ljubezni. Korak za korakom lahko vpeljujemo ta nivo delovanja najprej na prijetnejše dele svojega življenja, kot je način druženja s prijatelji, in ga nato širimo na vse, s čimer imamo opravka. To je rastoče, zavedno in zavestno življenje, polno vsebine, ki je ustvarjalna in sveža. Neškodljiva za nas in okolico ter najpomembneje povezana s situacijo, ki se v danem trenutku odvija.

Mogoče se zdi vse skupaj malo preveč zakomplicirano, ampak ni. V resnici je zelo preprosto, ko pričnemo živeti iz trenutka v trenutek samo s tem, kar je. Nič več in nič manj, samo to, kar je. Če bo lepo, se bomo smejali, če bo težko in žalostno, se bomo jokali. Vzamemo, kar je, brez zahtev in pričakovanj in se odzovemo, kadar je neprijetna situacija; brez zamer, jeze in maščevanja, trdni v sebi izhajamo iz prostora prijaznosti, razumevanja, sprejemanja in ljubezni. Smo polno prazen prostor.

image_alt
Prizemljeni optimizem - recept za uspeh v krizi

Več iz te teme:

Več iz rubrike