Nikoli nam ni dano več, kot lahko prenesemo

Kadar smo v stiski, se moramo obrniti na svoje notranje vire.
Fotografija: Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Foto: Shutterstock

Ko začutimo, da smo globoko preobremenjeni s številnimi stvarmi, ki sočasno terjajo našo pozornost, je pomembno, da se spomnimo, da nam nikoli ni dano več, kolikor lahko prenesemo. Ko nas življenjski izzivi spravijo do točke, ko se sprašujemo, kako dalje, je najboljši mehanizem za soočanje z vsem tem ta, da sledimo zanesljivemu in zelo dobro poznanemu toku do našega notranjega centra, kjer prebiva mir, in da se zasidramo v njem. Če smo to vadili kdaj prej z redno meditacijo ali katerim drugim načinom umirjanja uma, bodo naš um, telo in duh vedeli, kako najti mir v sebi. Globoko dihanje nam namreč lahko tudi sredi navideznega kaosa pomaga priti nazaj k sebi, da najdemo prostor, iz katerega bomo delovali, ki je mir v središču nevihte.
 
image_alt
Kako manifestirati, kar si želimo?

S tem, ko se potopimo v naše notranje vire, ustvarimo prostor, da lahko pričnemo znova in usmerimo fokus na potrebe tega trenutka, v katerem se nahajamo. Vprašanje »zakaj?« v trenutku preusmeri našo energijo stran od naloge. To vprašanje si zato lahko zastavimo šele takrat, ko uspemo priti na drugo stran trenutnega izziva. V danem trenutku pa samo sprejmimo nalogo in se soočajmo s tem, kar je.

Vse je v energiji

 
Ko bomo uspeli zbrati razpršeno energijo in tako zopet ustvariti prostor, se bo vrnil tudi navdih. Pomoč se bo pojavila in kar je izgledalo nemogoče, bo postalo mogoče, ali pa bomo ugotovili, da to sploh ni bilo potrebno. Ko se energija odpora odstrani, se nam odpre celo polje novih možnosti in priložnosti. Pretok vesolja in njegov popolni red namreč zopet dobita prostor v našem življenju, saj smo uspeli odstraniti naše moteče misli.
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Nova priložnost

 
Ko se energija odblokira in debelina izziva stanjša, dobimo priložnost, da se učimo iz te situacije z boljšim naborom naših kapacitet. Šele tedaj se lahko sprašujemo »zakaj?« in sicer s ciljem natančnejšega uravnavanja našega življenja. Morda smo nase prevzeli več, kot je bilo v resnici našega, in smo se v to ujeli zaradi obveznosti, ne pa zaradi lastne izbire. Lahko je šlo le za plimo in oseko, ki sta zmeraj prisotni v življenju, ali pa smo prejeli hitro življenjsko lekcijo, ki nas pripravlja na nekaj lepega, kar še prihaja.
 
image_alt
Formula za uspeh in srečo

Ko dobimo ponovno možnost sprejemanja odločitve, je pomembno vedeti, da so za nas najboljše tiste, ki jih sprejemamo iz centra.
 

Več iz rubrike