Koristi izkoriščanja prane - življenjske energije

Pranoterapija je starodavna znanost in umetnost zdravljenja in pospešene regeneracije.
Fotografija: Foto: Lucy Nicholson / Reuters
Odpri galerijo
Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Gre za učinkovit pristop energijskega zdravljenja in regeneracije brez dotika, katerega temelj je splošna resnica, da ima vsako živo bitje sposobnost samozdravljenja in samoregeneracije. Osnovno »orodje« praničnega zdravljenja je prana (sanskrt) ali življenjska energija - chi (kitajsko), pneuma (grško), ruah (grško). Pri izvajanju ne potrebujemo nobenih posebnih pripomočkov.
image_alt
V tem sektorju se pričakuje 40-odstotno rast delovnih mest
 
Zdravljenje deluje neposredno na našo avro (energijsko telo) in čakre (energijske centre v telesu). Sistem Pranic Healing je zasnovan na zdravljenju celostne strukture človeškega telesa. Naše telo je namreč sestavljeno iz dveh delov: iz vidnega oziroma fizičnega telesa in nevidnega oziroma energijskega telesa. S pomočjo tehnik Pranic Healing lahko začutimo avro in čakre ter nato energijsko telo očistimo in mu dovedemo svežo energijo.
 
Kratek video poteka praničnega zdravljenja:
 

 Dve osnovni tehniki Pranic Healinga sta čiščenje in dovajanje energije. S čiščenjem odstranimo staro, nezaželeno energijo, z dovajanjem pa jo nadomestimo z novo, čisto energijo. Naravni pretok energije v telesu se tako harmonizira in okrepi. To pa pospeši obnovitev vseh prizadetih področij energijskega in fizičnega telesa.
 
Fizično telo posnema energijsko in ima sposobnost samozdravljenja in samoregeneracije.
 
Učinkovitost metode temelji na dejstvu, da obstaja močna povezava med energijskim in fizičnim telesom. Ko očistimo in pozdravimo avro, se v njej ponovno vzpostavi popoln vzorec, fizično telo pa posnema energijsko telo in doseže popolno ozdravitev ali regeneracijo. Pranic Healing deluje kot močan katalizator, ki obudi prirojene sposobnosti telesa, da se zdravi samo. To zdravljenje nikakor ne nadomešča uradne medicine, temveč jo le dopolnjuje in nadgrajuje.
 
Pranično zdravljenje se lahko odlično dopolnjuje s tradicionalno medicinsko obravnavo in je zelo učinkovito pri preprečevanju bolezni. V nekaterih državah je sistem PH že osnova oz. pomemben del študija medicine.
 
Po svetu se že več milijonov ljudi uči teh metod zdravljenja, regeneracije in meditacij (med njimi tudi svetovno znan coach Tony Robbins, boksar Mike Tyson, podjetje Google, Intel in številni drugi).
 
Sistem namreč ni povezan z nobeno veroizpovedjo ali sekto. Je pa njegov ustanovitelj mojster Choa Kok Sui za osnovo in sestavo tehnik uporabil znanja večine starodavnih kultur in religij.
image_alt
Bo Bill Gates prvi bilijonar na svetu?
 
Pranic Healing sistematično izkorišča prano ali življenjsko energijo, ki nam je nenehno na voljo v obliki SONCA, ZRAKA in ZEMLJE.
 
Področja uporabe sistema Pranic healing so zelo široka. Glede zmanjšanja stresa in njegovih simptomov je zelo uporabna obogatitev za radovedne, zdrave in kreativne ljudi, ker jim omogoča:

- pridobitev večjih količin notranje energije za zahtevne dni, polne izzivov,
- vzpostavitev popolnega notranjega ravnovesja,
- občutenje in ohranjanje notranjega miru,
- izvajanje naprednih duhovnih tehnik in s tem pot do boljšega življenja, osebne in karierne rasti,
- razvijanje boljše odzivnosti,
- razvijanje mentalnih sposobnosti,
- razvijanje samozavesti in intuicije,
- ohranjanje mladostnega videza,
- osvajanje učinkovitih tehnik materializacije.
 
_________________________
Vir; Pranic Healing-interna brošura -  Institute for inner studies
 

Več iz rubrike