Kako se energetsko zaščititi pred stresom?

Dnevno se lahko povezujemo in se usklajujemo s svojo avtentično izvorno energijo oz. zavestno začutimo svoj svetlobni steber.
Fotografija: Foto: nicoletaionescu, Getty Images
Odpri galerijo
Foto: nicoletaionescu, Getty Images

Povezava z lastno izvorno energijo in čiščenje negativnih vzorcev

Dnevno se lahko povezujemo in se usklajujemo s svojo avtentično izvorno energijo oz. zavestno začutimo svoj svetlobni steber. Tako ga krepimo, lahko pa ga uporabimo tudi kot ščit v stresnih situacijah in okoljih.

Povezujemo se vedno preko srca.

Začutimo svoj srce, osredotočimo se na srčni energijski center in njegovo ljubečo energijo ter pustimo, da se razširi skozi vse energijske centre in se poveže z neskončnim energijskim stebrom pod nogami in nad glavo.

image_alt
Dano ti bo to, kar daješ

Če čutimo težave na določenem področju, lahko prosimo svetlobo nad seboj, da nas povezuje z arhetipi pozitivnih vrednot, kot so ljubezen, resnica, prijateljstvo, povezanost, samospoštovanje, zdravje, velikodušnost, ipd.

Če smo eno uro preživeli v negativnih čustvih, preživimo uro in pol v pozitivnih in se povezujmo z njimi. Tako zavestno povečujemo svojo vibracijo.

Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto

Energijska hitra pomoč pri stresu

Pred stresnimi situacijami ali pred obiskom stresnih prostorov (urgenca, bolnice, letališča, nakupovalni centri, diskoteke, lokali, pokopališče), prostorov z močnim Memme ipd., ustvarimo zaščitno polje okoli svoje avre tako, da se osredotočimo na svojo kronsko čakro (ki je nad glavo) ter vizualiziramo pomanjšano verzijo svojega telesa, ki ga obdaja svetla žarča svetloba, obrobljena z elektrovijolično svetlobo. Ko je svetloba dovolj močna, temu svetlobnemu ščitu zapovemo, naj nas tri dni ščiti pred vsemi škodljivimi energijskimi in čustvenimi vdori od zunaj ter naj bo propusten od znotraj navzven.

Po stresnih situacijah, napornih dneh ali prepirih si umivajmo roke čez komolce.

Če gre, je seveda pametno, da se izogibamo konfliktnim situacijam oz. umaknemo negativne osebe iz svojega življenja. Dobro je tudi, da vržemo stran predmete, ki nam jih je kdo podaril in nam ne dvigujejo energije. Tudi če smo jih dobili od ljudi, ki jih imamo radi. Ljubezen do njih in spomini nanje bodo ostali in niso vezani na predmete.

image_alt
Mehanizem za psihosomatskimi boleznimi

Priporočljivo je kopanje v slani kopeli (1 kg soli, nękaj kapljic esence lavande), ki naj traja min 20 min oz. tuširanje s soljo (na mokro telo nežno nanesemo 1-2 pesti soli, ki ji dodamo nękaj kapljic esence lavande) in jo po 1 minuti s tušem izplaknemo.

Zdravljenje s pomočjo narave

Naše eterično telo in z njim energijski centri se zelo lepo obnavljajo tudi v naravi. Če imamo Slovenci smolo z etničnimi bitji, imamo to srečo, da je naša narava še vedno zelo lepa in neokrnjena in jo lahko vsakodnevno obiskujemo ter tako polnimo baterije. Če je včasih težko biti ponosen, vsekakor lahko razvijamo naš nacionalni ponos (in s tem prvo - korensko čakro), skozi dejstvo, da je naš simbol - Triglav - energijsko popoln in tam naj bi živela energijska bitja, ki so med najlepšimi na svetu.

Več iz rubrike