Ena misel lahko spremeni vse

Ohraniti notranji mir kljub zahtevnim zunanjim okoliščinam je mogoče. To je dejstvo.
Fotografija: FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Spodaj bom poskušala čim bolj jasno in sistematično preko 10-ih dejstev opisati kako do razumevanja in ohranjajnja notranjega miru in s tem zmanjšanja stresa do skoraj minimuma.
 
1. Dejstvo: ljudje izkušamo dogodke znotraj in zunaj sebe subjektivno, personalizirano-s svojimi mislimi.

2. Dejstvo: kadar ne pademo v iluzijo misli in jih ne sprejemamo kot našo edino resničnost imamo odprto povezavo do univerzalnega stanja, ki je v resnici del vseh ljudi, kadar je naš um umirjen-stanja notranjega miru in brezpogojne ljubezni.

3. Dejstvo: za ohranjanje notranjega miru, kljub zunananjim ali notranjim okoliščinam, ki niso prijetne ni potrebno izvajati meditacije (ki je najbojša pot do notranjega miru), raznih tehnik za umirjanje ali odpravljanje slabih čustvenih stanj, psihoterapije, itd. ... temveč je dovolj priti do razumevanja kako ljudje delujemo, kako naša »notranja igra« poteka. Meditacija ni zmeraj lotus poza in zaprte oči ... lahko je tudi sprehod po gozdu ali plavanje v počasnem ritmu ...

4. Dejstvo: Mind (um), Counciousness (zavest) in Thought (misel) so trije principi, ki gradijo vsako človeško izkušnjo. Brez njih se nebi mogli zavedati, da obstajamo. Vsak človek izkuša svet popolnoma drugače od ostalih, ker v resnici naš svet določajo naše misli. To kar mislimo, to je za nas tisti trenutek resnično oziroma naše življenje
FOTO: Getty Images/Wavebreak Media
FOTO: Getty Images/Wavebreak Media

5. Dejstvo: to, da misli pritekajo omogoča univerzalna energija-Um, ki je vseskozi prisotna. To, da mislimo se zavemo zaradi zavesti.

6. Dejstvo: univerzalna energija-um neprestano obstaja, nima mej ne začetka ne konca, zato misli nepretrgoma prihajajo skozi naš um. Ljudje v resnici ne moremo ne-misliti. To je vgrajeno v naš sistem.

7. Dejstvo: kako resno bomo vzeli naše misli, kako bomo na njih reagirali nam omogoča naša zavest. Torej vso moč nad tem kaj bom z določeno mislijo, ki smo jo dobili naredili imamo v svojih rokah.

8. Dejstvo: zavest nam omogoča, da se sami odločamo kakšna bo naša «notranja igra« z mislimi, ki jih imamo. Iz te igre pa se razvijejo čustvena stanja, v katrerih se v danem trenutku nahajamo.
 
9. Dejstvo: poznavanje in razumevanje treh principov kako pride do človeške izkušnje ljudem omogoča priti do razumevanja zakaj eni ljudje izkušajo bistveno več izkušnj oziroma čistvenih stanj ki so lahko zelo lepa, mirna in radostna spet drugi pa taka, ki so pretežno depresivna, stresna in frustrijajoča.

10. Dejstvo: v resnici nam ni treba nič narediti z mislimi, ki pridejo. Svobodo in trajni notranji mir nam omogoča razumevanje, da misli v resnici neprestano prihajajo in se spreminjajo. Ko imamo v sebi zaupanje in razumevanje, da nam bo um oziroma višja inteligenca, ki teče v ozadju in je energija pred mislijo vedno znova ponudil najboljšo misel za dano situacijo. Da pa take misli sploh zaznamo-slišimo oziroma ločimo od naših subjektivnih misli, ki se jih trudimo misliti pa je potrebno imeti umirjen um. Ko uspemo utišati lastne misli, lahko slišimo svoj notranji glas (intuicijo) in to je znak, da smo ustvarili pogoje, da smo v stiku z univerzalno inteligenco, ki nas optimalno vodi.

*Mnenje avtorja ne odraža nujno stališča uredništva.

Več iz rubrike

Komentarji: