Četrtina na lovu za novo službo

Najpogostejši razlog je želja po večji plači, najpogosteje iščejo prek poznanstev, vendar to ni več tako pomemben vir.
Fotografija: Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Foto Jože Suhadolnik

Vsak 25. zaposleni v Sloveniji meni, da lahko kadarkoli izgubi službo, polovica delavcev pa svojo zaposlitev ocenjuje kot razmeroma varno, je pokazala raziskava portala Mojedelo. Kljub temu aktivno išče novo zaposlitev več kot četrtina anketiranih, skoraj vsak drugi pa o zamenjavi razmišlja občasno.

Glavni vzrok za iskanje druge zaposlitve je želja po boljšem plačilu – ta vzrok je navedla kar tretjina vprašanih –, poleg tega pa še želja po boljših odnosih na delovnem mestu in iskanje novih izzivov. Za tretjino ljudi je pri iskanju nove zaposlitve pomembno, da je za nedoločen čas, za približno četrtino bližina delovnega mesta, večina pa je na prvo mesto postavila pozitivno delovno okolje.

Slovenci najpogosteje iščemo novo zaposlitev pri svojih prijateljih in znancih, prek spletnih strani delodajalcev, prek že zaposlenih v podjetju, na portalu MojeDelo.com, na Zavodu za zaposlovanje, v manjši meri pa prek drugih virov.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: