Novost WhatsAppa: vaš status kot glasovno sporočilo

Če je vaš status "in the gym", ali "v kinu", bo kmalu v audio različici in veliko bolj atraktiven.
Fotografija: WhatsApp se je zdaj razvila in postala podobna funkciji zgodb na Snapchatu in Instagramu: objavite vrstico besedila, sliko ali kratek videoposnetek in to je vidno ljudem, s katerimi ste povezani, 24 ur. FOTO: REUTERS/Dado Ruvic
Odpri galerijo
WhatsApp se je zdaj razvila in postala podobna funkciji zgodb na Snapchatu in Instagramu: objavite vrstico besedila, sliko ali kratek videoposnetek in to je vidno ljudem, s katerimi ste povezani, 24 ur. FOTO: REUTERS/Dado Ruvic

WhatsApp je znan po hitrosti posodabljanja in zdi se, da se obeta še ena pomembna sprememba.

Kot so opazili ljudje na WABetaInfo, najnovejša beta različica aplikacije WhatsApp za Android vsebuje kodo, ki nakazuje, da boste kmalu lahko objavljali glasovna sporočila kot status, ki ga bodo lahko poslušali vaši stiki.

Funkcija še ni zaživela, niti za beta preizkuševalce – vendar posnetek zaslona, ki ga je delil WABetaInfo, prikazuje gumb za mikrofon poleg možnosti besedila, fotografij in videa, ki trenutno obstajajo za nastavitev vašega statusa.

Trenutni status

Trenutno lahko v pogovoru v WhatsApp pošljete glasovno beležko ali zvočno datoteko, vendar ju ne morete množično deliti s svojimi stiki. To bi se spremenilo, ko bi se nova funkcija začela uvajati.

Funkcija statusa

WhatsApp se je zdaj razvila in postala podobna funkciji zgodb na Snapchatu in Instagramu: objavite vrstico besedila, sliko ali kratek videoposnetek in to je vidno ljudem, s katerimi ste povezani, 24 ur. Če želite, lahko svoj status prikažete le izbranemu številu svojih stikov.

image_alt
Največje združitve in prevzemi podjetij do leta 2022

Te časovne omejitve in nastavitve zasebnosti bi verjetno veljale tudi za posodobitve glasovnega stanja, čeprav je treba še videti, kako natančno bodo prikazane v aplikaciji.

Analiza: Ves čas vse

Tudi za naključnega opazovalca je WhatsApp bolj zaposlen kot večina aplikacij, ko gre za nalaganje novih funkcij eno na drugo – naj gre za obsežnejše kontrole za skrbnike skupinskega klepeta ali prilagojene nastavitve za vaš zadnji viden status.

Zrasla je iz osnovne aplikacije za sporočanje, da bi bila bolj podobna samostojni platformi družbenih medijev, in možnost nastavitve statusa je velik del tega.

To ni povsem tak vir kot Facebook, vendar se mu približuje. WhatsApp je izkoristil premik od javnega k zasebnemu deljenju: veliko nas je zdaj bolj verjetno, da bomo delili fotografije z omejenim številom ljudi v skupini WhatsApp, kot da bi jih nalepili po aplikaciji, kot je Instagram.

Tudi za naključnega opazovalca je WhatsApp bolj zaposlen kot večina aplikacij, ko gre za nalaganje novih funkcij eno na drugo. FOTO: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
Tudi za naključnega opazovalca je WhatsApp bolj zaposlen kot večina aplikacij, ko gre za nalaganje novih funkcij eno na drugo. FOTO: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

In to je seveda v redu z Meto (prej Facebookom): želi si pridobiti čim več vaših podatkov in časa za aplikacije, vse daljši seznam zmogljivosti WhatsAppa pa bo verjetno k sebi privabil še več uporabnikov.

image_alt
Ključne novosti, ki nam jih prinaša metasvet

Več iz rubrike