Uporabniki Vise lahko plačujejo tudi s kriptovaluto

Kriptovalute se v teh dneh vse bolj uveljavljajo v finančnem ekosistemu.
Fotografija: Uporabniki Vise lahko plačujejo tudi s kriptovalutami. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Uporabniki Vise lahko plačujejo tudi s kriptovalutami. Foto: Shutterstock

Pretekli teden je plačilni velikan sporočil, da za plačilo na svoji platformi sprejema tudi kriptovaluto USD Coin. Gre za tako imenovn stabilni kovanec, vezan na ameriški dolar v razmerju 1:1. Visa je veliko novico objavila kmalu po tem, ko so v kripto transakcijski prostor vstopile finančne družbe, kot so Mastercard, BlackRock in BNY Mellon.

Za začetek uporabe plačilne metode s kriptovalutami so v podjetju izdali demo verzijo programske opreme. Z enostavno plačilno metodo želijo privabiti še več novih strank. Program naj bi začel delovati proti koncu leta 2021.

image_alt
Investirala v »ničvredno« kriptovaluto in postala multimilijonarja

Elon Musk neodločen


Pred kratkim je tudi ameriška avtomobilska družba Tesla obvestila, da bo sprejela kriptovalute kot plačilno sredstvo. Kasneje pa je prvi mož Tesle Elon Musk dejal, da bo ta ukrep umaknil. Po njegovem naj bi bil bitcoin potratna valuta, ki onesnažuje okolje. Kljub temu, da je Musk umaknil bitcoin iz transakcij Tesle, je ostal odprt za plačila z okolju bolj prijazno kriptovaluto. Medtem, je treba poudariti, da Tesla bitcoinov, v katere je investirala v začetku leta, ni prodala. 
Visa gre v prihodnost s kriptovalutami. Foto: Maxim Zmeyev/Reuters
Visa gre v prihodnost s kriptovalutami. Foto: Maxim Zmeyev/Reuters


Enostavna konverzija


To, da je Visa sprejela kriptovaluto kot plačilno sredstvo, bo dobro vplivalo na kapitalizacijo, saj se bo povečala uporaba kriptovalut po celem svetu, pravijo strokovnjaki. Če želi podjetje plačati preko kripto denarnice, mora najprej na platformi pretvoriti svojo fiat valuto. Konverzija iz fiat v decentralizirano valuto, je na platformi hitra in enostavna, sporočajo iz Vise. 

Visa si prizadeva sodelovati s kripto borzo Crypto.com, da bi povečali hitrost - predvsem čezmejnih - transakcij. Plačilni velikan s temi koraki stopa po poti prihodnosti tako kot ostala velika finančna podjetja.
 

Kmalu poleg USDC tudi nove kriptovalute


Pri Visi pravijo, da sledijo povpraševanju strank, katerim želijo omogočiti celotno uporabniško izkušnjo. V naslednjih tednih tako na svoji platformi obljubljajo vključitev še drugih kriptovalut. 

image_alt
Za ceno stanovanja si lahko kupite sanjski otok

Večina velikih podjetij je že skočila na vlak kriptovalut, nekatera še bodo, poudarjajo poznavalci. Paypal je eden izmed tistih, ki je zagrabil priložnost, da s kriptovalutami poveča svoj transakcijski trg. Več podjetij kot sprejme kriptovalute, bolj se bo povečala njihova verodostojnost, še menijo strokovnjaki. 
 
 

Več iz rubrike