Za ceno stanovanja si lahko kupite sanjski otok

Dopust na lastnem otoku se sliši precej mamljivo. Pravzaprav so cene bolj dosegljive, kot si mislimo.
Fotografija: Uživanje na privatnem otoku lahko postane resničnost. Foto: Thinkstock/Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Uživanje na privatnem otoku lahko postane resničnost. Foto: Thinkstock/Getty Images/iStockphoto

Po tako dolgem zaprtju in delu od doma, verjetno že vsi nestrpno čakamo, da bomo lahko malo zadihali. Še najbolj pa se veselimo dopusta, ki je to leto še bolj zaslužen. Kaj, če bi od zdaj naprej dopustovali kar na svojem privatnem otoku? Sanje, boste rekli. Kaj pa, če vam povemo, da je to pravzaprav mogoče? Kar nekaj privatnih otokov je na svetu, kateri so finančno dosegljivi tudi navadnim smrtnikom. V nadaljevanju predstavljamo šest najbolj atraktivnih, ki imajo enako ceno kot nekatera Evropska stanovanja.


Big Tancook Island - Nova Škotska


Otok pravzaprav ni v ponudbi v celoti, ampak lahko kupite del otoka in sicer z namenom, da na parceli postavite kamp, hotel ali pa večjo družinsko hišo. Za parcelo bi, po podatkih revije Private Island Magazine, odšteli 56.898 evrov. Sicer točna kvadratura, ki jo dobite za ta denar, ni znana, je pa ponudba vsekakor privlačna. Sploh če ste ljubitelj mirnega življenja. Skalnate obale, nekaj ribičev in malo več kot 100 prebivalcev, je vsa zabava, ki je boste deležni.

image_alt
Odpiramo vrata tujine: Dobrodošli na Mavriciju (1/5)

Danhattan Island - ZDA


Majhen otoček v zvezni državi Connecticut je primeren za vse ljubitelje brunaric. Gozdna hiška, ki je primerna za 8 ljudi, stoji na ribniku Ashland, zraven pa dobite tudi čoln, skupaj s pristaniščem na celini. Zemljišče, ki je veliko pol hektarja, vas bo stalo 263.281 evrov. In kaj dobite za ta denar v Evropi? Če ste pripravljeni odšteti toliko denarja za nepremičnino v Evropi, si lahko privoščite enosobno stanovanje v mestu Algarve na Portugalskem.
 

Majestic Island - ZDA


Beaver Dam jezero v Wisconsinu je »poseljen« s 26 otoki, ki se skupno razprostirajo na 6718 hektarjih površine. Trenutno lahko enega izmed otokov dobite za enako ceno kot enosobno mansardno stanovanje v Malagi v Španiji. Cena je 274.982 evrov.
Dolge peščene plaže na otoku Iguana so dosegljive za malo manj kot 400.000 evrov. Foto: Shutterstock
Dolge peščene plaže na otoku Iguana so dosegljive za malo manj kot 400.000 evrov. Foto: Shutterstock

 

Bocal Island - Nikaragva


Če kupite tale otoček, boste poleg dobili še dvosobno hiško z oskrbnikom, velik bazen, pomol in kilometre peščenih plaž. Če zraven prištejemo še čudovito tropsko podnembe, je cena precej nizka. Zanj boste plačali 292.535 evrov, enako, kot, če bi kupili dvosobno vilo na otoku Zakynthos v Grčiji.
 

Isla Carabana Sol - Panama


Otok pride v kompletu s privezom za jadrnico, garažo za gliser in dvema apartmajema. Masažna kad, žar, gazeba in zasebna peščena plaža kar kličejo po celonočnih zabavah. Od barov in restavracije pa boste oddaljeni le za kratko vožnjo s čolnom. Za ta otok boste odšteli 336.782 evrov. Za skoraj isto ceno dobite manjšo mestno hišo v Toskani.

image_alt
Ne na sneg, pozimi gremo Slovenci na mivko

Iguana Island – Nikaragva


Če vam nobeden od zgoraj naštetih otokov ni všeč, vas bo mogoče premamila pet hektarjev veika plaža, prekrita s kokosovimi palmami in bananovci. Hiša na posesti ima tri spalnice, dve kopalnici, bar, dnevni prostor ter nastanitev za osebje. Poleg dobite še dolgo sprehajališče okrog otoka in razgledni stolp. Osupljivi otok s tropskim podnebjem stane »samo« 396.951 evrov. Za enako ceno dobite studio apartma v Parizu.

 

Več iz rubrike