Investirala v »ničvredno« kriptovaluto in postala multimilijonarja

Brata iz Amerike sta v času krize stavila na donosno kriptovaluto, kar se jima je bogato obrestovalo.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Preteklo leto je bilo za mnoga podjetja precej težko, saj je bilo veliko dejavnosti vsaj nekaj časa prepovedanih. Pred nevarnostjo revščine so se znašle celotne družine. Ena izmed njih je tudi družina bratov iz New Yorka. Družinsko podjetje, ki se ukvarja s snemanjem porok, je namreč skoraj propadlo.

Brata 38-letni Tommy in 42-letni James sta v tem času poskusila srečo na trgu kriptovalut. Po posvetu s prijateljem, ki je strokovnjak na tem področju, sta se odločila sprejeti odločitev, ki jima je kasneje spremenila življenje, poroča CNN.
 

Prijatelj svetoval investiranje v kriptovaluto, ki je hitro pridobivala na priljubljenosti


»Razmišljal sem o Bitcoinu. Nekoč je bil kovanec vreden manj kot cent, zdaj pa več deset tisoč evrov. Zaupal sem prijatelju in si rekel, da bo v redu, tudi če ne bo nič iz tega. Na to sem gledal, kot na loto,« je dejal Tommy.
image_alt
Zgodba mladeniča, ki mu je bitcoin spremenil življenje

Po tem, ko je Tommy po nasvetu prijatelja v kriptovaluto dogecoin vložil 6500 evrov, je ta zgolj v dveh narasla za več kot 11.000 odstotkov. Njun izkupiček je zdaj vreden približno 7,5 milijonov evrov.

»To se je zgodilo tako hitro, da je težko verjeti. Težko si je predstavljati, kaj je možno kupiti s tem denarjem. Hiša najinih staršev potrebuje novo streho. Najprej bom poskrbel za to,« je za CNN še dejal Tommy, ki je zaradi visokega zadetka še vedno v šoku.
 

Dogecoin je zelo špekulativna naložba 


FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images
Brata Tommy in James nista edina, ki sta obogatela na račun kriptovalute dogecoin. Ta je namreč vlagateljem le v zadnjem mesecu omogočila desetkratno povečanje naložbe. Investiranje v začetku leta se je obrestovalo s 50-kratnim povečanjem vrednosti. Naložbe v letu 2020 so se do današnjega dne povečale za več kot dvestokrat.

Kriptovaluta dogecoin je sicer nastala bolj za šalo. Kot meme coin. Decembra 2013 sta jo izdala Billy Markus in Jackson Palmer, nekdanja programerja v podjetjih IBM in Adobe. Malo pred tem so namreč kriptovalute dosegle enega svojih prvih vrhuncev. S tem so bile povezane tudi številne špekulacije.

Cena dogecoina je bila v začetku v primerjavi z drugimi kriptovalutami smešno nizka. Za en evro je bilo denimo možno dobiti deset tisoč dogecoinov. Danes lahko za isti denar kupimo dve.
image_alt
Pod kakšnimi pogoji na obisk k našim sosedam?

Do večjega poskoka vrednosti je prišlo šele januarja letos. Razlog tiči v mallih vlagateljih, ki so povzročili tudi eksplozijo cene delnice verige trgovin z videoigrami GameStop v kombinaciji s podporo s strani enega največjih vplivnežev danes - Elona Muska.
 

Več iz rubrike