V Belgiji kmalu prvi evropski razstavni prostor z znamko Rimac

D’Ieteren Automotive, belgijski distributer luksuznih avtomobilov postal 23. globalni maloprodajni partner blagovne znamke Rimac Automobili.
Fotografija: Mate Rimac. Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS
Odpri galerijo
Mate Rimac. Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS

Kot poročajo tuji mediji, je družba Rimac Automobili sklenila partnerstvo z D’Ieteren Automotive, izkušenim prodajalcem luksuznih avtomobilov in edinim distributerjem vozil Porsche v Belgiji ter vozil Bugatti v Belgiji in Luksemburgu.

image_alt
Rimac: Od predelave BMW-ja do direktorja Bugattija

Partnerstvo bo zagotovilo popolno podporo lastnikom Rimca

D’Ieteren bo tako postal 23. globalni maloprodajni partner za Rimac Automobili, s čimer bo prispeval h globalnemu odtisu blagovne znamke po Evropi, Ameriki, Bližnjem vzhodu in Aziji.

Novo partnerstvo bo strankam zagotovilo popolno izkušnjo pri prilagajanju, naročanju in predaji vozil Nevera in prihodnjih hiperavtomobilov Rimac, navaja Croatia Week.

D’Ieteren naj bi letos v Bruslju začel graditi prvi razstavni prostor z blagovno znamko Rimac v Evropi. Pogodba bo zagotovila tudi popolno poprodajno podporo lastnikom Rimca z uporabo lastnih Rimčevih diagnostičnih orodij in razvito lastno popolnoma digitalizirano poprodajno platformo.

Rimca opazovali že nekaj časa, počaščeni, da so postali partner

Nedavno je D’Ieteren organiziral ekskluzivni dogodek, na katerem je bil belgijskim medijem in potencialnim kupcem predstavljen električni hiperavtomobil Nevera.

image_alt
Porsche v prevzem večinskega deleža Rimčevega podjetja Greyp Bikes

»Nevera ponuja izkušnjo, kot je noben drug avtomobil ne in razširitev te izkušnje je ključnega pomena za vzpostavitev dolgotrajnih in tesnih odnosov z našimi cenjenimi strankami,« pravi Krešimir Ćorić, vodja prodaje pri podjetju Rimac Automobili.

Hkrati je dodal, da je D’Ieteren Automobili popoln evropski partner z obsežnim znanjem in povezavami v evropskem svetu hiperavtomobilov, ki bodo Rimcu pomagali zgraditi še močnejšo prisotnost.

David Favest Generalni direktor Bentleya, Lamborghinija, Bugattija in Rimca pri D’Ieterenu pravi, da je bil prvi stik z družbo Rimac Automobili že poleti leta 2021, ko so začeli spremljati strast Mateja Rimca.

Povedal je tudi, da je D’Ieteren zelo počaščen, da je postal eden izmed izbranih partnerjev za distribucijo blagovne znamke Rimac in Nevere, ki se popolnoma sklada z njihovo vizijo električnih avtomobilov v prihodnosti.

Najhitrejši serijski avtomobil na svetu

Nevera predstavlja novo generacijo hiperavtomobilov. Vozilo je zasnovano in izdelano na Hrvaškem, poimenovano pa je po nenadni in hitri sredozemski nevihti, ki dirja po odprtem Hrvaškem morju.

Nevera se ponaša z neverjetnimi karakteristikami. Foto: Rimac Automobili
Nevera se ponaša z neverjetnimi karakteristikami. Foto: Rimac Automobili

Avto se ponaša z neverjetnimi karakteristikami, vključno z največjo doseženo hitrostjo 412 kilometrov na uro. Štirje elektromotorji, po eden na vsakem kolesu, proizvedejo 1,4 megavata moči in 2360 Nm navora. Rekorden pospešek do 100 kilometrov na uro lahko doseže v neverjetnih 1,85 sekunde, kar ga uvršča med najhitrejše serijske avtomobile na svetu.

Več iz rubrike