Umetni nohti in 16 paketov kondomov najbolj nenavadna naročila

Glovo je v Sloveniji dostavil več kot milijon naročil.
Fotografija: FOTO: Glovo
Odpri galerijo
FOTO: Glovo

Glovo, platforma za dostavo različnih vrst izdelkov in , je praznovala prvo obletnico prihoda v Slovenijo. Spomnimo, v Slovenijo so vstopili z nakupom ponudnika ehrana. V enem letu je 350 Glovo dostavljavcev v 23 slovenskih mestih dostavilo več kot milijon naročil, na svojih kolesih, skuterjih, skirojih in avtomobilih pa so po Sloveniji prevozili skupno 2,144,256.93 km, kar je enako, kot če bi naredili 357.000 krogov okoli Blejskega jezera. Glovo je sicer nedavno postal član skupine Delivery Hero, posel dostave pa se v Evropi izrazito konsolidira.

image_alt
Glovo se po prevzemu Ehrane širi proti Balkanu in Afriki

Kurirji dostavljajo v Ljubljani, Maribora, Celja, Kranja, Kopra, Novega mesta, Ptuja, Murske Sobote in Domžal. V okolici Bleda, Ilirske Bistrice, Trbovelj, Izole, Krškega, Medvod, Raven na Koroškem, Vrhnike, Jesenic, Litije, Sežane, Žalca, Slovenske Bistrice in Grosuplja pa naročila prek aplikacije Glovo dostavljajo partnerji z lastno dostavo. 

Pica ali burger?

Priljubljena naročila med slovenskimi uporabniki platforme so pica, burgerji s krompirčkom in pad thai. Iz trgovin in supermarketov pa Slovenci najpogosteje naročamo vodo, mleko in kruh. V zadnjem letu so slovenski uporabniki aplikacije pokazali številne zanimive navade, v povprečju pa se naroča en do dva obroka na teden. Dnevni slovenski rekorder je uporabnik, ki je naenkrat naročil kar 41 pic v skupni vrednosti 300 evrov, s 341 naročili pa prednjači drug uporabnik, ki je v povprečju v prvem letu oddal skoraj eno naročilo na dan, so sporočili iz Glova.

image_alt
Ehrano bodo na ulici zamenjali rumeni nahrbtniki podjetja Glovo

Izmed bolj nenavadnih posameznih naročil v obdobju enega leta delovanja platforme pri nas, kupljenih v razdelku »Karkoli«, se med drugim uvrščajo: kanister barve za pleskanje, 16 paketov kondomov, paket umetnih nohtov in eno veliko naročilo ledu – kar 100 kilogramov. 

V aplikaciji lahko uporabniki naročajo v restavracijah, kot so McDonald’s, Hood Burger, Subway in Picarole ter v trgovinah kot so Tuš, Žito in Hiša Daril. Po podatkih Glova je prav McDonald’s med Slovenci najbolj priljubljena restavracija in eden prvih vključenih partnerjev odkar Glovo deluje na domačem trgu.

Izkušnje prvega leta

»V prvem letu delovanja na domačem trgu smo si prizadevali ustvariti kar najboljšo potrošniško izkušnjo za vse naše uporabnike, zato smo uvedli nove možnosti naročanja za kupce v Sloveniji. Poleg tega, da našim uporabnikom dostavljamo jedi iz njihovih najljubših restavracij, smo lani julija pričeli z dostavo daril, mesec dni kasneje je bila našim strankam na voljo dostava živil, manj kot dva meseca kasneje pa smo prejeli tudi prvo naročilo dostave iz cvetličarne. Naročanje preko platforme je zato postalo del vsakdana naših uporabnikov, saj jim omogoča več prostega časa, storitev pa je prilagojena potrebam vsakega posameznika,« je povedal Matic Šubic, vodja komerciale iz Glovo Slovenija.

image_alt
Nemški Delivery Hero je prevzel dostavljavca Glovo

Preberite še:

Več iz rubrike