Twitter bo marca opustil aplikacijo Periscope

Tehnološko podjetje Twitter z marcem opušča svojo aplikacijo za prenose v živo Periscope. Prenos posnetkov v živo bo možen samo preko glavne aplikacije Twitter.
Fotografija: FOTO: Thomas White/Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Thomas White/Reuters

Za opustitev aplikacije so se odločili, ker jo je v zadnjih letih uporabljalo vse manj ljudi, stroški vzdrževanja pa so bili vse višji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Večino funkcionalnosti aplikacije so že pred tem vgradili v Twitter, tako da bodo prenosi v živo možni tudi v prihodnje.
 

Posledice prenosov v živo


Twitter je Periscope kupil spomladi leta 2015. Takrat je bila prava evforija okoli prenosov v živo tudi zaradi konkurenčne aplikacije Meerkat. Leto kasneje se je prenosom v živo pridružil Facebook. Kmalu pa se je izkazalo, da ima lahko nenadzorovano prenašanje posnetkov v živo tudi tragične posledice, ko so tovrstne platforme med drugim izkoriščali kriminalci in nasilneži.


 

Priljubljenost videokonferenčnih storitev


FOTO: Getty Images/iStockphoto
FOTO: Getty Images/iStockphoto
Pandemija koronavirusa pa sicer prinaša neverjetno rast v svet aplikacij za prenos v živo ter za videokonferenčne klice, saj vedno več ljudi dela in se tudi druži na daljavo. Tako so aplikacije, kot so Houseparty, Zoom, Hangouts Meet in Microsoft Teams, marca beležile večkratne rasti števila uporabnikov v primerjavi z lanskim letom.

Po podatkih poročila, objavljenega na spletni strani App Annie, je število nalaganj poslovnih aplikacij na Google Play in App Store preseglo število 62 milijonov, kar je največ doslej. V primerjavi s tedenskim povprečjem nalaganj v letu 2019 to predstavlja 90-odstotno rast.

K tej rasti so večinoma pripomogle aplikacije za komuniciranje, kot so Googlova Hangouts Meet, Microsoft Teams ter Zoom, ki je bil tudi vodilna aplikacija po številu nalaganj v februarju in marcu.

Več iz rubrike