Danes poteka Dan odvetniške pomoči pro bono

Slovenske odvetnice in odvetniki že 10. leto po vrsti organizirajo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Kdaj in kako?
Fotografija: Odvetniška zbornica Slovenije praznuje in ponuja pomoč. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Odvetniška zbornica Slovenije praznuje in ponuja pomoč. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Kot vsako leto bo tudi tokrat Odvetniška zbornica Slovenije proslavila svoj praznik, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, z akcijo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Jubilejni 10. Dan odvetniške pravne pomoči pro bono bo potekal danes, tj. v sredo, 16.12.2020.

Slovenski odvetniki želijo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne upajo prestopiti praga naših pisarn.
 

Kako bo potekalo brezplačno pravno svetovanje

 
Kljub ali še posebej zaradi težkih časov in izolacije je tokratna akcija še toliko bolj ključna za reševanje težav vseh državljanov. A zaradi izrednih razmer, ki jih je povzročil koronavirus, pa bo letošnji dogodek potekal malo drugače, in sicer bodo odvetniki pro bono (brezplačno) pravno pomoč nudili po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonference.


Odvetniki bodo državljanom na ta dan posredovali predvsem splošne informacije o problemu oz. sporu in jim pojasnili pravne možnosti, ki jim jih v njihovem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa.
 

Info


Odvetniki ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo.

Več informacij o sodelujočih odvetnikih in načinu izvedbe je objavljenih na spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije.

Častni pokrovitelj dogodka je predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

Več iz rubrike