Tehnološki razvoj na področju zdravja je, a manjkajo navodila za starejše

Starejši imajo pred tehnološkimi napravami pogosto zadržke, a z nekaj volje se jih mnogi naučijo uporabljati in si tako olajšajo nakupe, plačevanje položnic ali denimo spremljanje sladkorne bolezni. S širokimi možnostmi komuniciranja in fotografiranja si tudi polepšajo življenje, svojci pa so zaradi sistemov senzorjev bolj mirni v skrbi za dementne.
Fotografija: Odziv starostnikov na tehnologijo je pozitiven in si teh znanj želijo, izziv, ki ostaja je, da se tehnologije razvijajo, ni pa vključenih podpornih storitev kot so izobraževanje, usposabljanje in pomoč pri uporabi. FOTO: Vogel Voranc
Odpri galerijo
Odziv starostnikov na tehnologijo je pozitiven in si teh znanj želijo, izziv, ki ostaja je, da se tehnologije razvijajo, ni pa vključenih podpornih storitev kot so izobraževanje, usposabljanje in pomoč pri uporabi. FOTO: Vogel Voranc

Več iz rubrike

ikonomija

Od jutra je odvisna produktivnost posameznika

Kakovost dneva je velikokrat odvisna od tega, kako se ta začne. Kaj predlagajo strokovnjaki?

ikonomija

Kako bomo potovali po pandemiji

Pandemija je številnim popotnikom prekrižala načrte. Ko se bo situacija umirila in bodo potovanja zopet zaživela, pa bodo ta potekala precej drugače.

ikonomija

Kako postati bestseller v digitalni ekonomiji

Zmagovalci digitalne ekonomije vedo, kje je izvor in kdo je primarni prejemnik vrednosti. In to niso najprej oni sami. (KORAK 3 /10 do uspešne digitalne poslovne preobrazbe).

ikonomija

Podjetja poganjajo inovacije, te pa so kritične za preživetje

Prihodnost pripada tistim, ki so pripravljeni, je eno osrednjih sporočil konference Future 4.0. Ta je že tretje leto povezala korporacije in startupe.

Komentarji: