Slovenski IT za optimizacijo plinskega omrežja v Latviji

Podjetje Troia je bilo maja v okviru spletnega državnega finala InnoEnergyjevega tekmovanja PowerUp! razglašeno za slovenski startup leta.
Fotografija: FOTO: Troia
Odpri galerijo
FOTO: Troia

»Medtem ko uspešno krepimo in širimo svojo prisotnost na Evropskih trgih, smo ponosni na novo poglavje, ki ga začenjamo z Latvijskim operaterjem distribucijskega sistema zemeljskega plina Gaso,« so sporočili iz podjetja Troia.  
 
Podjetje Gaso je del skupine Latvijas Gāze Group, vodilno podjetje na energetskem trgu za celotno območje Baltika. Gaso zagotavlja neprekinjeno in varno delovanje distribucije zemeljskega plina in kot edini operater distribucijskega sistema zemeljskega plina v Latviji zaposluje skoraj 900 ljudi in distribuira zemeljski plin več kot 400.000 odjemalcem na celotnem ozemlju Latvije.
image_alt
Znanstveniki predstavili podkožni mikročip, ki ga vsadijo z injekcijo
 
Z uporabo naprednih IT rešitev bo Gaso dobil orodje za ustrezno shranjevanje, obdelavo, analizo in vizualizacijo vseh svojih ključnih podatkov, kar jim bo omogočilo natančnejše prilagajanje njihovega delovanja in razvoja, hkrati pa bo optimiziralo naložbe v infrastrukturo. Napredne analitične rešitve jim bodo omogočile globlji in podrobnejši vpogled v vse vrste podatkov in vsebin z uporabo naprednih tehnik in orodij, ki presegajo tradicionalne analitične postopke.
Oznanitev zmagovalca finala InnoEnergyjevega tekmovanja PowerUp!, FOTO: Energetika.net
Oznanitev zmagovalca finala InnoEnergyjevega tekmovanja PowerUp!, FOTO: Energetika.net
 
Podjetje Troia je eden vodilnih evropskih implementatorjev visoko specializiranih informacijskih sistemov za upravljanje in vzdrževanje vseh vrst sredstev.
 
»Z več kot 80 uspešno izvedenimi projekti na področju upravljanja sredstev v podjetju in bogatimi izkušnjami v industriji smo prepričani, da bo novo sodelovanje z operaterjem distribucijskega sistema plina Gaso privedlo do dolgoročnega poslovnega sodelovanja, ki se ga že veselimo« je o omenjenem projektu povedal direktor podjetja Troia, Primož Sevčnikar.
 
Rešitev za upravljanje sredstev (enterprise asset management) podpira delo in upravljanje sredstev za prenos in distribucijo v plinskih, vodovodnih in elektro podjetjih. Pomaga povečati učinkovitost sredstev in virov z zagotavljanjem platforme za podporo vsem vrstam sredstev in vsem vrstam dela.
image_alt
Namestitev Tesline solarne strehe po novem lažja, a dražja

Več iz rubrike