Namestitev Tesline solarne strehe po novem lažja, a dražja

Elon Musk se je zaradi nekaterih težav z namestitvijo solarne strehe Tesla odločil za spremembe.
Fotografija: Teslina solarna streha na voljo le še v kombinaciji s Powerwallom. FOTO: Tesla
Odpri galerijo
Teslina solarna streha na voljo le še v kombinaciji s Powerwallom. FOTO: Tesla

Solarna streha Tesla je bila prvič predstavljena že leta 2016, vendar je podjetje svojim strankam še vedno ne dobavlja v velikih količinah. Nedavno povišanje cene izdelka, povzroča nezadovoljstvo pri kupcih.
 

Prilagajanje solarnih strešnikov različnim vrstam streh problematično


Elon Musk je za The Verge priznal, da so se v zvezi s solarnimi strešniki pojavile določene težave. Med drugim je problematično prilagajanje izdelka različnim vrstam strehe. Kot je povedal Musk, so strehe različnih oblik in velikosti, imajo pa tudi številne specifike. Težavna izvedba lahko podraži namestitev Teslinih solarnih ploščic.
image_alt
Prva samovozeča ladja se odpravlja na čezatlantsko plovbo

Vendar pa to Muska ni ustavilo pri nadaljnjih načrtih s solarno streho. Pred kratkim je javno predstavil nekatere prednosti solarne strehe zlasti v kombinaciji s Teslinim sistemom baterij Powerwall. Podjetje se je pravzaprav odločilo, da združi oba izdelka in da enega brez drugega ne bo več prodajalo. Številni temu ugovarjajo, saj naj bi Tesla s tem omejeval izbiro svojih strank. Vendar pa je bila ta odločitev sprejeta z namenom poenostaviti namestitev sistema.
 

Cilj: enaka električna zasnova vsake hiše


FOTO: Tesla
FOTO: Tesla
»Težavnost namestitve se bo precej zmanjšala, saj bo šla energija s solarne strehe neposredno v Powerwall. Ta se bo nahajal med pomožno in glavno električno ploščo hiše, kar pomeni, da se uporabniku ne bo treba dotikati njenih glavnih odklopnikov. Tako je vsaka hiša električno enako zasnovana in ni potrebe po zahtevnemu prilagajanju glavne plošče. To je izjemnega pomena za prodajo izdelka,« je razložil Musk.

Poleg načrtov o prodaji zgolj kombinacije teh dveh izdelkov bo Tesla kmalu predstavil nov in izboljšan Powerwall, kot poroča Electrek. S proizvodnjo naj bi začel novembra lani. Obljublja znatno izboljšanje njegove zmogljivosti v primerjavi s prejšnjo različico. Če znaša zmogljivost Powerwalla 2 pri največji moči 7 kW, lahko Powerwall 2 + zagotovi tudi do 14 kW največje moči.
image_alt
Z elektronsko kožo do boljšega zdravja

Gre sicer za povečanje največje moči in ne energetske zmogljivosti. Novi Powerwall tako ni zmožen shraniti več energije, lahko pa v načinu praznjenja zagotovi večjo moč. Powerwall 2 +, ki se uporablja za zagotavljanje rezervnega napajanja naprav, lahko to opravi boljše kot njegov predhodnik iste velikosti.   
 

Več iz rubrike