Samsung predstavil nove produkte

Južnokorejski velikan je 11. avgusta predstavil novo generacijo zložljivih pametnih telefonov, ki so seveda povezljivi z novo pametno uro in novimi slušalkami.
Fotografija: Samsung. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Samsung. Foto: Shutterstock

Včeraj popoldne je Samsung razširil svojo ponudbo in razkril tehnične podrobnosti ter cene novih izdelkov. Predstavili so dva zložljiva pametna telefona, Galaxy Z Fold 3 in Flip 3, pametni uri Galaxy Watch 4 in Watch 4 Classic in pa brezžične slušalke Galaxy Buds 2.
 

Zložljivi pametni telefoni

 
Zložljivi telefoni so še vedno nekakšna niša, kar pa Samsung želi spremeniti. Na včerajšnjem spletnem dogodku Galaxy Unpacked so predstavili Samsung Galaxy Z Fold 3 in Z Flip 3, dva obetavna zložljiva pametna telefona, kot je povedal Tae Moon Roh, vodja oddelka za raziskave in razvoj pri Samsungu.
 
image_alt
Android po svetu bolj priljubljen kot Apple

Ključna novost Fold 3 je neprekinjen 7,6-palčni notranji zaslon, v katerem je kamera, ki ima štiri milijone slikovnih pik (MP) in je vgrajena pod zaslon. Na sprednji strani je kamera z 10 MP, na hrbtni strani pa so še tri kamere z ločljivostjo 12 MP. Zunanji 6,2-palčni zaslon nudi hitrejše osveževanje zaslona za bolj tekoče gledanje vsebine. Fold 3 poganja Android 11 in je opremljen s 4400 mAh baterijo, 256 GB ali 512 GB pomnilnika in 12 GB RAM-a. Naprava je na voljo v treh barvah: fantomski črni, fantomski zeleni ali fantomski srebrni. V prednaročilu je na voljo za 1800 ameriških dolarjev, prve pošiljke pa naj bi odposlali konec meseca avgusta.
 
Samsung Galaxy Z Fold 3. Foto: Posnetek zaslona spletnega dogodka Galaxy Unpacked
Samsung Galaxy Z Fold 3. Foto: Posnetek zaslona spletnega dogodka Galaxy Unpacked

Fold 3 je prvi Samsungov zložljivi pametni telefon s podporo za pisalo S Pen, ki je na voljo v dveh možnostih posebej za napravo: S Pen Fold Edition in S Pen Pro. Obe pisali imata posebej oblikovano konico s  t. i. »tehnologijo omejitve sile«. Po navedbah Samsunga sta Fold 3 in Flip 3 trpežnejša, saj imata obe napravi močnejše aluminijaste okvirje, vodoodpornost z oceno IPX8, trdnejše steklo Gorilla Glass Victus in novo zaščitno folijo za zaslon iz raztegljivega PET materiala. Notranji zaslon naj bi bil tako do 80 odstotkov trpežnejši, v primerjavi s prejšnjimi napravami.
 
image_alt
Kitajski Xiaomi prehitel Apple

Manjši in cenejši Flip 3 ima 6,7-palčni notranji zaslon in razširjen 1,9-palčni zunanji zaslon. Obe napravi poganja Qualcommov procesor Snapdragon 888, Flip 3 pa je sicer malce slabše opremljen v primerjavi z dražjim sovrstnikom. Ima 3300 mAh baterijo, 128 GB ali 256 GB pomnilnika in 8 GB RAM-a. Spredaj ima kamero z 10 MP, zadaj pa še dve kameri z 12 MP. Flip 3 je v prednaročilu na voljo za slabih tisoč dolarjev, prve pošiljke pa naj bi prav tako odposlali konec avgusta.
 

Pametna ura

 
Samsung Galaxy Watch 4. Foto: Posnetek zaslona spletnega dogodka Galaxy Unpacked
Samsung Galaxy Watch 4. Foto: Posnetek zaslona spletnega dogodka Galaxy Unpacked

Galaxy Watch 4 in Watch 4 Classic sta sveže predstavljeni pametni uri, ki ju poganja nova različica Wear OS, operacijski sistem, ki sta ga skupaj razvila Google in Samsung. Na dogodku so predstavniki Samsunga povedali, da ima Galaxy Watch 4 vrsto funkcij za zdravje in dobro počutje, vključno z merjenjem krvnega tlaka, atrijsko fibrilacijo in odkrivanjem nepravilnega srčnega utripa ter merjenjem kisika v krvi in ​​zmožnostjo izračuna telesne sestave (BIA). Nova funkcija BIA uporabnikom omogoča boljše razumevanje njihovega splošnega zdravja in telesne pripravljenosti s ključnimi meritvami, denimo odstotek vode v telesu, odstotek telesne maščobe in podobno. Watch 4 je na voljo za 250 dolarjev v prednaročilu, Classic različica pa je dražja za sto dolarjev.
 

Brezžične slušalke

 
Samsung Galaxy Buds 2. Foto: Posnetek zaslona spletnega dogodka Galaxy Unpacked
Samsung Galaxy Buds 2. Foto: Posnetek zaslona spletnega dogodka Galaxy Unpacked

Ključna atrakcija novih Galaxy Buds 2 je aktivno odpravljanje hrupa. Sicer pa Samsungove nove slušalke nudijo do pet ur delovanja z aktivnim odpravljanjem hrupa in nekaj več kot sedem ur brez omenjene funkcije, napolnijo pa se v brezžičnem ohišju. Za 150 dolarjev bodo na voljo v štirih barvah: grafitni, beli, olivni in sivkini.

Več iz rubrike