Prihaja nova zver med električnimi hiper avtomobili

Elektron Quasar je nova izjemna pridobitev med električnimi hiper avtomobili. Nedavno predstavljen koncept obljublja neverjetne zmogljivosti.
Fotografija: Elektron Quasar. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution
Odpri galerijo
Elektron Quasar. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution

Družba Elektron Motors, bivši Elektron Innovativ, je pred letom dni predstavila električni super športni avtomobil Elektron One. Model bi moral biti predstavljen na sejmu avtomobilov v Ženevi, vendar premiere zaradi pandemije covida-19 ni bilo.
Elektron One se je lahko pohvalil s 1341 konjskimi močmi, kar pa družbi ni bilo dovolj, zato so naredili korak naprej.
image_alt
Rimac je na novi hrvaški kripto znamki

Pred kratkim so predstavili koncept novega električnega avtomobila z imenom Elektron Quasar, ki je veliko naprednejši od njegovega predhodnika. Kmalu naj bi stekla proizvodnja, model pa naj bi bil predstavljen leta 2023, poročajo na spletna stran Autoevolution.
 

Končna hitrost 450 km/h


Sistemska moč Quasarja znaša 2300 konjskih moči. Model ima štiri elektromotorje, vsakega za eno kolo. Štirikolesni pogon omogoča elektronski sistem ESTV, ki poskrbi, da silna električna moč ne gre v nič, navajajo poznavalci.

Ta 1500 kilogramov težak avtomobil bo dosegel hitrost 100 km/h v samo 1,65 sekunde, končna hitrost pa naj bi dosegla 450 km/h. Tako kot nekateri električni hiper avtomobili iz zadnjih serij so tudi vozila Elektron zasnovana z najnovejšo generacijo visoko zmogljivih baterijskih celic, poroča Autoevolution.
elektron Quasar bo predstavljen leta 2023. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution
elektron Quasar bo predstavljen leta 2023. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution

Vizualno se Quasar ujema s klasično zasnovo hiper avtomobila. Poznavalci menijo, da je sama oblika povzeta po Ferrariju, medtem ko zadnji del bolj spominja na Mclaren.

Armağan Arabulm, direktor družbe Elektron Motors, je napovedal, da bodo izdelali samo 99 primerkov tega hiper avtomobila. Kupcem bodo dostavljeni v roku treh let, cena pa bo dosegla 2,2 milijona evrov, poročajo tuji mediji.
image_alt
Hrvaški Rimac postavil svetovni rekord

Rimac Nevera z najboljšimi pospeški


Po besedah Arabulma prvi model Elektrona ni odpovedan. Njegov prihod napovedujejo osem mesecev po fizični premieri modela Elektron Quasarja.  

Oboževalci električnih športnih avtomobilov že težko pričakujejo prihod Quasarja. Česa je ta športna zver zmožna, bodo lahko izvedeli šele leta 2023. Do takrat se bodo morali zadovoljiti s trenutno najhitrejšim električnim vozilom na svetu. Laskavi naslov je nedolgo nazaj osvojil Concept One, prvi model Rimacovega avtomobila. Medtem je najnovejši model Nevera postavil svetovni rekord za avto z najboljšimi pospeški. Po 400 metrov vožnje je hiper avtomobil dosegel hitrost 270 km/h v zgolj 8,58 sekunde.
image_alt
Hyundai in Rimac razvijata hibridnega športnika na vodikov pogon

Hrvaško podjetje Rimac Automobili v zadnjem času žanje uspeh za uspehom, nedavno pa se je hiper avtomobil Rimac Nevera pojavil tudi na hrvaški kripto znamki.

Več iz rubrike