Rimac je na novi hrvaški kripto znamki

Hrvaška je prejšnji teden predstavila tretjo hrvaško kripto znamko z motivom električnega hiper avtomobila Rimac Nevera.
Fotografija: Rimac Nevera. Foto: Rimac Automobili
Odpri galerijo
Rimac Nevera. Foto: Rimac Automobili

Hrvaško podjetje Rimac Automobili, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo električnih športnih avtomobilov, pogonskih sklopov in sistemov baterij, je poželo velik uspeh tudi v svetovnem merilu.
 
Hrvaška je želela ovekovečiti uspeh svojega podjetja in izraziti svoj ponos. Tako je hrvaška pošta predstavila že tretjo hrvaško kripto znamko. Na njej je motiv električnega hiper avtomobila Rimac Nevera, od prejšnjega tedna dalje pa je znamko že možno kupiti.
image_alt
Kako Elon Musk motivira zaposlene, da dosežejo nemogoče

Kripto znamke za prilagoditev vse bolj digitaliziranemu svetu

 
Pri Hrvatski pošti so povedali, da so kripto znamke zasnovali, da bi se prilagodili vse bolj digitaliziranemu svetu. Te so razdeljene na različne digitalne kategorije s poudarkom na edinstvenosti in ekskluzivnosti. Zasnovane naj bi bile kot popolna kombinacija analognega in digitalnega. Tretja različica je še posebej zanimiva, saj izpostavlja izjemen hrvaški avtomobil, so še dodali.
 
»Motiv Rimac Nevera se pojavlja v petih različnih kategorijah; zlati Rimac Nevera v 2000 izvodih, srebrni v 4000, bronasti v 6000, sivi v 8000 in modro-zelen v 10.000 izvodih, kar je skupaj 30.000,« so še obrazložili pri Hrvatski pošti.
 
Znamko sta sicer zasnovala zagrebška oblikovalca Ivana Vučić in Tomislav-Jurica Kaćunić. Fotografijo Nevere je posnel Danijel Palčić.
 
image_alt
Hrvaški Rimac postavil svetovni rekord

Hrvaška pošta prodaja novo različico kripto znamk tudi prek spletne trgovine, vendar bo na tak način možno kupiti le prvih 1500 kripto znamk. Plačilo je možno izključno v kriptovalutah.
 
Hrvaška pošta je leta 2020 prvič izdala serijo kripto znamk z različnimi motivi. Na njih je prikazan razvoj poštnega prometa skozi stoletja. Hrvaška spada poleg Avstrije in Gibraltarja med prve države, ki je izdala svoj lasten nezamenljiv žeton (NFT).
 

Nevera nedavno postavil svetovni rekord

 
Prvi model Rimacovega avtomobila, Concept One, je dobil naziv najhitrejšega električnega vozila na svetu. Nedavno je njegov najnovejši model Rimac Nevera postavil svetovni rekord za serijski avto z najboljšimi pospeški. Najnovejši preizkus njegovih zmogljivosti se je odvijal na ameriškem dirkališču Famoso s strokovnjaki iz DragTimesa.
 
image_alt
Bill Gates kupil hotelsko verigo za 1,9 milijarde evrov

Nevera je po 400 metrih vožnje dosegla svojo največjo hitrost, 270 kilometrov na uro. za to je potrebovala zgolj 8,58 sekunde. Rekord je bil dosežen po 11. poskusu.
 

Več iz rubrike