Pisalo iz posebne kovine z neomejenim rokom trajanja

Pisalo je narejeno iz posebne kovinske zlitine, zaradi česar ima neskončno življensko dobo.
Fotografija: FOTO: Yankodesign
Odpri galerijo
FOTO: Yankodesign

Ena najpogostejših težav v zvezi s pisali je, da jim zmanjka črnila ali, da jih nimamo pri roki, ko jih najbolj potrebujemo. Ta problem rešuje nova inovacija. Gre za novo tehnološko čudo - pisalo iz edinstvenega srebrnega kompozita.

Pri pisanju na podlagi za seboj pušča sled, ne da bi se pri tem obrabljal. Nalivno pero namreč za seboj pušča črnilo, svinčnik pa grafit, zaradi česar sčasoma pride do obrabe. ForeverPen naj bi bil po drugi strani, kot že ime pove, večen. Primeren je za uporabo na najrazličnejših podlagah, deluje pa celo pod vodo, poroča Yankodesign.

Iz trpežnega kovinskega ohišja in velik manj kot en centimeter


To posebno pisalo je izredno majhno, v dolžino meri manj kot en centimeter in ima trpežno kovinsko ohišje. Odločite se lahko med ohišjem iz titana, bakra ali medenine. Ker ima luknjo, ga lahko uporabljate kot obesek za ključe, pripnete na zadrgo oblačil, nosite okoli vratu ali ga kot dekoracijo dodate zapestnici. Tako ga boste imeli pri roki vedno, ko ga boste potrebovali.


Pisalo je izdelano iz srebrnega kompozita, ki piše mehko kot svinčnik, vendar se ne obrablja. Tehnologija predstavlja nadgradnjo tehnike risanja silverpoint, ki je bila poznana že v času renesanse. Pri svojem delu naj bi jo uporabljal celo Leonardo da Vinci.
 

Kako deluje?


ForeverPen pri pisanju ustvari učinek, podoben svinčniku, vendar ga v nasprotju z njim ni treba ošiliti. Ko se dotakne podlage, za seboj pusti kovinske delce v sledovih. Ti oksidirajo in za seboj pustijo sled v barvi grafita.

FOTO: Yankodesign
FOTO: Yankodesign

Pisalo bo na voljo že avgusta letos, začetna cena zanj pa bo znašala 34 ameriških dolarjev.
 

Več iz rubrike