Nič več poštarji, dostavljali bodo droni

Gigant med spletnimi trgovinami Amazon je prejel dovoljenje za uporabo svojih brezpilotnih letal Prime Air za dostavo paketov in drugega blaga.
Fotografija: Amazonov program brezpilotnih letal je del več milijard dolarjev vrednega projekta. FOTO: IgorZh / Shutterstock
Odpri galerijo
Amazonov program brezpilotnih letal je del več milijard dolarjev vrednega projekta. FOTO: IgorZh / Shutterstock

Po večletnem procesu razvoja brezpilotnih letal, ki se je začel leta 2013, je Amazon od Ameriške zvezne uprave za letalski promet (FAA) dobil zeleno luč za uporabo.

Lani je Amazon predstavil svoja brezpilotna letala na električni pogon, ki lahko približno dvo kilogramske pakete prevažajo do 25 kilometrov daleč v eno smer. Dobavni roki naj bi se z uporabo dronov skrajšali na manj kot pol ure.


Amazonov program brezpilotnih letal je sicer del več milijard dolarjev vrednega projekta, katerega namen je strankam ponuditi dostavo še isti dan.

Toda Amazonovi droni, ki še niso začeli leteti, se že soočajo s konkurenco. Denimo, Alphabet, Googlovo matično podjetje, je Amazon prehitelo: njihova služba za dostavo Wing je odobritev od FAA dobila aprila. UPS pa je od agencije dobil dovoljenje za uporabo lastnih brezpilotnih letal za dostavo že lansko jesen.
 
 

Več iz rubrike

ikonomija

Najbolj divje počitnice super bogatih

Od najema pingvinov pa do luksuzne večerje za 300.000 dolarjev in lova na zaklad po celi Evropi - takšne so dopustniške želje najbogatejših zemljanov.

ikonomija

Slovenija še vedno brez strategije digitalizacije

Konvencionalni načini poslovanja so v času epidemije tako rekoč zastali. Veliko lažje so delovali elektronski procesi in digitalizirana delovna mesta.

ikonomija

Uspeh mladih fantov, ki so jih podprli Poslovni angeli in Miro Senica s partner…

Služenje denarja z videoigrami ni več rezervirano le za profesionalce. Platforma eFlamingo omogoča vsem ljubiteljem računalniškikh igric, da s hobijem tudi nekaj zaslužijo.

ikonomija

To so najbogatejše družine na svetu

Pandemija covida-19 ni ustavila rasti premoženja najbogatejših družin na svetu. Najbogatejši so v zadjem letu povečali premoženje celo za 25 milijard dolarjev.

Komentarji: