Na Hrvaškem v kiosk po časopis z bitcoini

iNovine postanele prvi hrvaški nacionalni kiosk, ki sprejema kriptovalute.
Fotografija: iNovine, kiosk na Hrvaškem, kjer bost elahko kupili časopis ali raglednico iz morja v kriptovalutah. FOTO: iNovine
Odpri galerijo
iNovine, kiosk na Hrvaškem, kjer bost elahko kupili časopis ali raglednico iz morja v kriptovalutah. FOTO: iNovine

iNovine postaja prvi hrvaški nacionalni kiosk, ki sprejema plačila v kriptovalutah.

Kot piše Poslovni Dnevnik, iNovine, eden največjih maloprodajnih kioskov v Republiki Hrvaški, ki deluje v sklopu BAT-a, uvaja novo storitev plačevanja s kriptovalutami in tako postaja prvi hrvaški nacionalni kiosk, ki ponuja možnost plačevanja v kriptovalutah na fizičnih prodajnih mestih.

Projekt so realizirali v sodelovanju s podjetjem Electrocoin, ki je omogočilo plačevanje s kriptovalutami v verigah, kot je Konzum, tako da je odslej mogoče hitro in varno plačevati s kriptovalutami prek platforme PayCek na vseh prodajnih mestih. INovin, kioskov, je po vsej Hrvaški kar 250.

Digitalizacija in uvajanje inovacij sta ključni za dolgoročno izboljšanje in vzdržnost poslovanja

V iNovinah imajo posluh za zahteve trga, ki stremijo k negotovinskemu plačevanju. Mladi namreč običajno ne kupujejo več z gotovino. Še več: v denarnicah sploh nimajo gotovine.

image_alt
Ali poteza Elona Muska nakazuje propad kriptovalut ali Tesle?

Gre za trend, ki je večinoma zaživel v času svetovne pandemije koronavirusa, ko so ljudem predlagali brezstično nakupovanje,« je poudaril Jurica Jurič, direktor iNovine.

Plačevanje s kriptovalutami se izvaja preko Electrocoinove platforme PayCek, možno pa je plačevati s štirinajstimi različnimi kriptovalutami – bitcoin, ether, bitcoin cash, USDT, USDC, XRP, solana, litecoin, dai, stellar, dogecoin, eos ipd.

»Če oseba na primer kupi izdelke v vrednosti 100 kun in želi plačati v kriptovalutah, v trenutku, ko iNovine preko PayCek obvestimo, da je plačilo obdelano, iNovine prejme svojih 100 kun,  v Electrocoinu pa v celoti obdelajo transakcijo s kriptovaluto.

Platforma PayCek za sprejemanje plačil s kriptovalutami zagotavlja varnost vsakemu podjetju, ki želi svojim strankam omogočiti to možnost,« je poudaril direktor Electrocina Nikola Škorič.

image_alt
Bitcoin naj bi dosegel 300.000 dolarjev

Več iz rubrike