Bitcoin naj bi dosegel 300.000 dolarjev

Bitcoinov najdaljši niz 'ekstremnega strahu' se končuje.
Fotografija: Bitcoin naj bi dosegel dno pri 13.676 dolarjih. A s tem se zgodba še ne konča....FOTO: Cointelegraph
Odpri galerijo
Bitcoin naj bi dosegel dno pri 13.676 dolarjih. A s tem se zgodba še ne konča....FOTO: Cointelegraph

Po 73 dneh "ekstremnega strahu" na indeksu Crypto Fear and Greed Index si lahko vlagatelji malo oddahnejo.

Bitcoin (BTC) je v torek končno pobegnil iz območja "ekstremnega strahu" po neverjetnih 73 dneh, kar je sovpadalo z 19-odstotno tedensko rastjo bitcoina,  ko se biki vračajo na trg.

Indeks kripto strahu in pohlepa se je 19. julija zvišal iz »ekstremnega strahu« v zgolj »strah« in dosegel oceno 30 od 100. Od takrat je nekoliko pridobil na trenutno oceno indeksa 31.

Indeks analizira trenutno razpoloženje celotnega kriptotrga z ocenami od 0 do 100.

Indeks temelji predvsem na nestanovitnosti, obsegu in prevladi trga bitcoinov, razpoloženju družbenih medijev, anketah in podatkih o trendih iskanja.

Podjetje za meritve v verigi Santiment je na Twitterju opozorilo, da trgovci "spreminjajo svojo melodijo" in se začenjajo ozirati proti dolgoročnemu preboju kriptovalute.

Po navedbah podjetja je povprečna stopnja financiranja bitcoina na borzah dosegla najvišjo raven v zadnjih dveh mesecih, ko se je cena bitcoina dvignila nad 23.600 dolarjev. To bi lahko pomenilo, da je prisotna raven strahu pred zamudo nečesa (FOMO).

*FOMO je angleška kratica za Fear of Missing Out, ki jo lahko prevedemo kot strah pred opustitvijo.

Bitcoin naj bi v naslednjih 5 letih presegel 500.000 dolarjev. FOTO: REUTERS/Dado Ruvic
Bitcoin naj bi v naslednjih 5 letih presegel 500.000 dolarjev. FOTO: REUTERS/Dado Ruvic

Generalni direktor Galaxy Digital Mike Novogratz še naprej hvali optimizem glede vodilne kriptovalute in je na konferenci Bloomberga včeraj povedal, da pričakuje, da bo bitcoin v naslednjih 5 letih presegel 500.000 dolarjev.

"Še naprej vidimo institucije […], ki se še niso vključile in vidijo to kot priložnost," je dodal.

Novogratz prav tako verjame, da se je "zgodilo najhujše" in "zdaj obnavljamo z nekaj dobrimi dnevi zapored. Opozoril je tudi, da obstaja "dobra zgodba z Ethereumom in združitvijo, globalni makro trgi so na največji medvedji stopnji."

Po drugi strani Grayscaleovo poročilo "Bear Markets in Perspective" kaže, da bi lahko trenutni medvedji trg trajal še 250 dni.

Platforma za primerjavo izdelkov Finder je podala podobno napoved v okviru ankete o napovedih bitcoinov 12. julija, pri čemer je pet strokovnjakov Fintech pri Finderju in 53 strokovnjakov za industrijo napovedalo, da bo bitcoin  dosegel dno pri 13.676 dolarjih preden se bo dvignil proti 100.000 pred letom 2025 in 300.000 dolarji do leta 2030.

Bitcoin je v času pisanja tega članka ocenjen na 23.202 eura.

image_alt
Bill Gates: Kripto in NFT temeljita na teoriji norcev

***Članek je povzetek članka z naslovom Bitcoin's longest 'extreme fear' streak finally breaks avtorja Braydna Lindrea.

Več iz rubrike