Lani je kar 1600 britanskih poštarjev poročalo o napadu psov

Pri kraljevi pošti so zabeležili skupno 1673 napadov psov na njihove uslužbence ali povprečno 32 napadov na teden po vsej Veliki Britaniji.
Fotografija: Pri kraljevi pošti sicer ugotavljajo, da se število napadov psov na poštarje zmanjšuje že drugo leto zapored, čeprav le za malenkost v primerjavi z obdobjem pred tem. FOTO: Peter Nicholls/Reuters
Odpri galerijo
Pri kraljevi pošti sicer ugotavljajo, da se število napadov psov na poštarje zmanjšuje že drugo leto zapored, čeprav le za malenkost v primerjavi z obdobjem pred tem. FOTO: Peter Nicholls/Reuters

Britanski poštarji so bili v minulem letu znova pogosto tarča napadov psov. Največkrat so bili žrtve štirinožcev pri vhodnih vratih ali na vrtu oziroma dvorišču.

image_alt
Zaradi vročine je v živalskem vrtu na razpolago tudi sladoled

»Napadi psov ostajajo veliko tveganje za poštarje po vsej Veliki Britaniji in obsega problema ne gre podcenjevati,« je dejal Dave Joyce iz sindikata delavcev. Nekateri med njimi so utrpeli dolgotrajne poškodbe ali postali trajno nesposobni za delo, so sporočili danes iz podjetja.

Napadi imajo lahko hude posledice

Tako kot že v preteklih letih se je večina napadov psov zgodila pri vhodnih vratih. Tretjina napadov se je zgodila na vrtu, dovozu ali dvorišču, nekaj manj pa na ulici ali na cesti. Slaba petina poškodb je bila zabeležena ob napadih skozi pisemske reže na vratih.

Tako kot že v preteklih letih se je večina napadov psov zgodila pri vhodnih vratih. Tretjina napadov se je zgodila na vrtu, dovozu ali dvorišču, nekaj manj pa na ulici ali na cesti. FOTO: Chris Helgren/Reuters]
Tako kot že v preteklih letih se je večina napadov psov zgodila pri vhodnih vratih. Tretjina napadov se je zgodila na vrtu, dovozu ali dvorišču, nekaj manj pa na ulici ali na cesti. FOTO: Chris Helgren/Reuters]

Napadi imajo lahko za žrtve hude posledice. Julie Mundy, ki je delala kot poštarka 19 let, je po napadu psa leta 2019 preživela pet dni v bolnišnici, bila tri mesece na bolniškem dopustu in utrpela posttravmatski sindrom. Glede svojega primera je povedala, da je lastnik skušal zadržati psa, a je ta ušel in skočil nanjo, zaradi česar se je spotaknila in padla na tla ter si zlomila kolk, povrhu vsega pa jo je pes ugriznil v roko.

Pri kraljevi pošti sicer ugotavljajo, da se število napadov psov na poštarje zmanjšuje že drugo leto zapored, čeprav le za malenkost v primerjavi z obdobjem pred tem. Zaradi pandemije covida-19 se je število napadov psov v poslovnem letu 2020-2021 zmanjšalo za skoraj tretjino, kar gre pripisati povečanju dostave pošiljk brez osebnega stika, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preberite še:

Več iz rubrike