Kitajsko podjetje na nebo zapisalo velikansko QR kodo

Nebeško cesarstvo še naprej preseneča svetovno skupnost z ekstravagantnostjo pristopa k oglaševanju.
Fotografija: Foto: Bilibili
Odpri galerijo
Foto: Bilibili

Igričarji v Šanghaju so lahko povezavo do videoigre prenesli s skeniranjem velikanske QR kode s kamero pametnega telefona, ki so jo na nebu nad mestom predvajali s skupino več kot 1500 dronov. Tako imenovani quadcopterji brez posadke so opremljeni z LED osvetlitvijo, zahvaljujoč kateri so mala letala sposobna oblikovati različne slike v zraku.
 
Kitajski mediji poročajo, da se je skupina letal na določen način postavila v vrsto, zaradi česar se je na nočnem nebu pojavil logotip japonske računalniške igre Princess Connect! Re: Dive. Nato se je logotip spremenil v sliko QR kode za prenos povezave do te igre.
 
Foto: Bilibili
Foto: Bilibili


Tako nenavaden šov je organiziralo kitajsko podjetje Bilibili, katerega vodstvo se je odločilo, da bo to demonstracijo izvedlo na šanghajski rivi in obeležilo prvo obletnico izida Princess Connect! Re: Dive na Kitajskem. Po drugi strani je bila velikanska QR koda uporabljena za namen dodatnega oglaševanja računalniške igre.
 
»Ko je bila igra pred letom dni predstavljena na kitajskem trgu, je podjetje objavilo QR kode za prenos igre na oglasnih deskah na avtobusnih postajališčih v Šanghaju, kot tudi veliko QR kodo na steni svoje poslovne stavbe,« so spomnili na portalu Vice.
 

Glede na Guinnessovo knjigo rekordov je bila na Kitajskem leta 2015 - na območju polja s površino 36 tisoč kvadratnih metrov - prikazana največja QR koda v zgodovini.


 

Več iz rubrike

ikonomija

Zaradi nakita morda ne bo smel nastopiti na domači dirki

Krovna zveza Formule 1 je že pred časom zahtevala, da Hamilton zaradi varnosti odstrani del nakita, ki ga nosi - gre za uhan oziroma okrasni vijak v nosu.

ikonomija

H&M skrbi, da bomo zaradi podražitev manj zapravljali za oblačila

Družba H&M beleži rast dobička, koristi pa imajo od močnega okrevanja po pandemiji covida-19, ki je pred letom dni v tem času močno vplivala na poslovanje.

ikonomija

Nemški delodajalci in potrošniki so zaskrbljeni

Nemški raziskovalni inštitut GfK ugotavlja, da je razpoloženje nemških potrošnikov doseglo najnižjo raven od leta 1991, odkar merijo kazalnik zaupanja.

ikonomija

Virtualna resničnost je tu. Metaverzum je strašljiv!

Kaj je te teden novega na področju metaverzuma: med vodilnimi podjetji Adobe Inc.

Komentarji: