Tako bodo izgledale superjahte prihodnosti

Nizozemski ladjedelec Feadship je predstavil edinstvene modele superjaht, ki bodo na trgu dostopne v roku nekaj let.
Fotografija: Feadship jahta Project 3099. FOTO: FEADSHIP
Odpri galerijo
Feadship jahta Project 3099. FOTO: FEADSHIP

Kot poroča Forbes, se med proizvajalci jaht nenehno bijejo bitke, komu med njimi bo uspelo zgraditi najbolj razkošno in najnaprednejšo superjahto prihodnosti. Kljub temu, da je povpraševanja na tem trgu veliko, prav tako pa je veliko tudi tekmecev, ima le malo ladjedelnic tak sloves, kot ga uživa nizozemski proizvajalec Feadship.

Podjetje Feadship je nedavno vzpostavilo tudi poseben kanal na Youtubu »Feadship Unveils«. Ta obiskovalcem ponuja vpogled v nekatere najbolj inovativne in v prihodnost usmerjene modele, ki bodo v prihodnje dostopni na trgu.

FOTO: FEADSHIP
FOTO: FEADSHIP
Med njimi je tudi model Project 3073, ki se ponaša po svoji izjemni hitrosti. Ta jahta je zelo elegantnega izgleda. Na njej se nahaja bazen s steklenim dnom in odprt prostor za krmiljenje. Najsodobnejši pogonski sistem omogoča plovilu, da lahko doseže hitrost do 30 vozlov. Po drugi strani bi bil električni ekvivalent jahte zmožen doseči hitrost nad 20 vozlov.

Naslednji model, ki ga je predstavil Feadship, se imenuje Escape. Ta jahta bo v dolžino merila nekaj več kot 100 metrov. Zasnovana je bila za raziskovanje sveta na okolju prijazen način. Na jahti se nahajajo atrij z bazenom, wellness storitve, panoramsko dvigalo in zeliščni vrt. Del jahte je tudi podmornica myCopter.


Eden najbolj futurističnih modelov podjetja Feadship je jahta Project 3099, katere konstrukcija vsebuje veliko steklenih elementov. Med modeli, ki jih je predstavil Feadship, je tudi Project Wing Yacht, ki ga je razvil Merveille Yachting. Ta se ponaša z računalniško vodenimi jadri. Masa jahte Merveille Eco-Explorer je precej manjša kot pri drugih ladjah primerljivih dimenzij. Ponaša pa se po številnih inovacijah na področju obmovljivih virov energije.

Strokovnjaki pravijo, da bo leto 2021 zgodovinsko leto v zvezi z načrtovanjem in gradnjo superjaht, zato bodo ljubitelji jaht z veseljem spremljali nove modele, ki se bodo javnosti predstavljali v naslednjih mesecih.


 

Več iz rubrike