Ikea bo gradila dostopna stanovanja in ustvarjala pametne domove

Skupaj s podjetjem Skanska naj bi Ikea v Veliki Britaniji zgradila 162 stanovanj.
Fotografija: Ikea bo manjše trgovine najprej poskusno odprla v desetih svetovnih mestih, med drugim v Londonu, New Yorku in Tokiu. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Ikea bo manjše trgovine najprej poskusno odprla v desetih svetovnih mestih, med drugim v Londonu, New Yorku in Tokiu. Foto: Reuters

Ikea je dobila zeleno luč za gradnjo cenovno ugodnih domov v Veliki Britaniji, je poročal Guardian. Skupaj s podjetjem Skanska naj bi v Worthingu zgradila 162 stanovanj. V Worthingu nepremičnine običajno stanejo skoraj 12-krat več od lokalne plače. Stanovanja naj bi bila enosobna velikosti 50 kvadratnih metrov vse do trisobnih s 74 kvadratnimi metri površine. Cene bodo takšne, obljubljajo, da bo lahko stanovanje kupil tudi starš samohranilec.
 

Ikea v tekmi za pametni dom


Tudi Ikea stavi na pamet­ne domače tehnologije kot vir novih prihodkov. Investirati namerava v novo poslovno enoto Ikea Home smart, ki bo skrbela za celoten portfelj pamet­nih naprav. »Odločili smo se, da bomo v Ikei precej vlagali v 'home smart', da bi pospešili razvoj. To je največji nov posel, ki ga vzpostavljamo od uvedbe otroške Ikee,« je besede Petra van der Poela, poslovodje Ikea Range & Supply, povzel spletni časnik Verge.


Ikea se bo kmalu predstavila v Ljubljani


Sara Del Fabbro, izvršna direktorica družbe IKEA Jugovzhodna Evropa, bo v prihodnjem tednu v Ljubljani s simbolno položitvijo temeljnega kamna za prvo trgovino Ikea v Sloveniji napovedala začetek gradbenih del.


Več iz rubrike