Huawei ohranja osredotočenost v 5G

Predsednik Huaweijeve linije 5G izdelkov je na včerajšnjem spletnem srečanju napovedal nadaljne trajnostne inovacije na področju 5G omrežij.
Fotografija: Dve leti po komercialni uvedbi 5G, mobilne storitve ohranjajo močan zagon. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Dve leti po komercialni uvedbi 5G, mobilne storitve ohranjajo močan zagon. FOTO: Shutterstock

Kitajski Huawei ohranja zagnanost na področju tehnologije 5G. Ritchie Peng, predsednik Huaweijeve linije 5G izdelkov, je včeraj napovedal 1+N 5G omrežno strategijo, ki bo trajnostno naravnana, dosežena v sodelovanju s kupci in koristna za vse uporabnike.
 

5G ohranja zagon


Dve leti po komercialni uvedbi 5G mobilne storitve ohranjajo močan zagon, v industriji mobilne telefonije pa se pojavljajo nove priložnosti. Peng pravi, da bo Huawei v sklopu 5G omrežne strategije sodeloval s partnerji v industriji z namenom, da poiščejo način, kako zagotoviti popolno uporabniško izkušnjo ne glede na čas in lokacijo, kako učinkovito graditi 5G omrežja in kako izboljšati njihovo zmogljivost.
FILE PHOTO: A smartphone with the Huawei and 5G network logo is seen on a PC motherboard in this illustration picture taken January 29, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo
FILE PHOTO: A smartphone with the Huawei and 5G network logo is seen on a PC motherboard in this illustration picture taken January 29, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo


Svet pospešeno uvaja tehnologijo 5G, kar obenem potrjuje optimistične napovedi izpred enega leta. Število uporabnikov 5G je doseglo 200 milijonov globalno, po vsem svetu pa je bilo zgrajenih 800.000 enot 5G. Splošna uporabniška izkušnja se je več kot desetkratno izboljšala, osnovni 5G terminali pa so na voljo že od 290 EUR.
 

Rast omrežij pete generacije


V Huaweiu pišejo, da obstaja več dejavnikov, ki spodbujajo rast 5G omrežij v verigi mobilne industrije. Pri tem izpostavljajo zlasti trajnostne inovacije telekomunikacijskih operaterjev na področju storitev, inovacije prodajalcev naprav pri oblikah izdelkov in novih aplikacijah, inovacije prodajalcev sistemske opreme pri sistemih, algoritmih in rešitvah, kot tudi inovacije industrijskih strank pri vertikalnih aplikacijah.


Kot glaven razlog za uspeh kitajskega omrežja pa pri Huaweiu pripisujejo razširjeni uvedbi Massive MIMO na srednjih pasovih TDD, ki zagotavljajo veliko pasovno širino, preko katere lahko 5G omrežja zagotavljajo velike zmogljivosti in stalno pokritost. Uvedba poenostavljenih spletnih mest 5G omogoča ponudnikom izven Kitajske, da hitro uvedejo 5G Massive MIMO na mesta, kjer ni dovolj prostora za namestitev novih anten.

Huawei prihodnje desetletje naslavlja kot zlato desetletje tehnologije 5G, v tem času pa želijo stopati po včeraj predstavljeni strategiji in nadaljevati z izgradnjo širokopasovne in neprekinjene mreže, ki jo podpira Massive MIMO.

Več iz rubrike