Hrvaško podjetje izdelalo luksuzno električno kolo z dosegom 100 km

Hrvaški Greyp je trgu predstavil visokotehnološko električno treking kolo.
Fotografija: Foto: Greyp
Odpri galerijo
Foto: Greyp

Električna kolesa postajajo čedalje bolj priljubljena med uporabniki. Z njimi je tudi premagovanje težjih vzponov lahko izvedljivo. Pri poganjanju pedal namreč pomaga elektromotor, ki je vgrajen v tako kolo.
image_alt
Ford predstavil parfum z vonjem bencina

Proizvajalci med seboj tekmujejo, komu bo uspelo zasnovati zmogljivejše električno kolo, ki bo navdušilo čim širši krog kolesarskih navdušencev. Eno takih treking koles je pred kratkim predstavilo tudi hrvaško podjetje Greyp, ki je povezano z uspešnim in čedalje bolj svetovno prepoznavnim podjetjem Rimac Automobili.

Podjetje Greyp je na trgu električnih koles prisotno tri leta, pred kratkim pa se je podalo še v segment električnih treking koles. Tako je nastal izjemno zmogljiv model Greyp e-SUV T5, ki kolesarjem zagotavlja kar največje udobje. Novi model ima sicer precej enakih karakteristik kot njegova gorska različica Greyp G6.
 

Zmogljiva baterija zagotavlja 100 km dosega, uporabnik lahko s kolesom upravlja na daljavo


Novi model združuje vso Greypovo tehnologijo z voznimi lastnostmi treking kolesa. Ogrodje kolesa je izdelano iz aluminija, vanj pa je vgrajena baterija z zmogljivostjo 700 Wh. Ta zagotavlja doseg do kar 100 kilometrov. Baterija je zasnovana in izdelana je v sodelovanju z Rimac Automobili. Nahaja se točno na predelu težišča kolesa.
Greyp e-SUV T5. Foto: Greyp
Greyp e-SUV T5. Foto: Greyp

V podjetju so povedali, da kolo zagotavlja edinstveno izkušnjo vožnje, ne glede na to, ali gre za vsakodnevni prevoz do službe ali za premagovanje daljših razdalj.

Poseben integriran eSIM zagotavlja uporabniku stalno povezanost z internetom, zaradi česar se odpirajo nove možnosti uporabe kolesa. Omogočen je dostop do različnih funkcij, kot sta navigacija in fotoaparat. Uporabnik lahko na daljavo upravlja s kolesom in ga zaščiti pred morebitno krajo.
image_alt
Kitajski Xiaomi prehitel Apple

Greyp e-SUV T5 je opremljen z 250 W MPF 6.0c motorjem in navorom 90 Nm, kar bo kolesarjem še posebej prav prišlo pri večjih vzponih. V motor je vdelana tudi programska oprema po meri, z močjo motorja pa je možno upravljati prek krmilnih elementov na ročajih.

Modele Greyp e-SUV T5 M, L in XL bo možno naročiti prek spleta ter v izbranih kolesarskih trgovinah po Evropi.
 

Več iz rubrike