Avgusta prihaja album največjih uspešnic TikToka

Nekaj največjih viralnih uspešnic TikToka je dobilo novo orkestrsko preobleko in bo to poletje izšlo na zgoščenki in vinilki, so sporočili s platforme.
Fotografija: Šest singlov z albuma bo na platformah za pretakanje dostopnih 8. julija, celoten album TikTok Classics: TikTok: Memes and Viral Hits pa bo na voljo avgusta. FOTO: Mike Blake/Reuters
Odpri galerijo
Šest singlov z albuma bo na platformah za pretakanje dostopnih 8. julija, celoten album TikTok Classics: TikTok: Memes and Viral Hits pa bo na voljo avgusta. FOTO: Mike Blake/Reuters

Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP je za sodelovanje z glasbeno založbo Warner Classics prvi vstop spletne platforme TikTok na tradicionalni glasbeni trg. 18 pesmi bo dostopnih na platformah za pretakanje in v glasbenih trgovinah.

image_alt
TikTok postal bolj priljubljen kot Google

Kdor je na platformi preživel več časa, bo prepoznal pesmi, kot je denimo No Roots Alice Merton, ki je bila uporabljena v 1,3 milijona videoposnetkov. Ali pa klavirsko skladbo Pieces Danila Stankovića, ki jo je uporabilo približno 3,4 milijona TikTokerjev. V novi preobleki je skladbe poustvaril Nemški filmski orkester iz Babelsberga.

»Poslušanje skladbe No Roots v novem glasbenem kontekstu je navdihujoče,« je v izjavi povedala Alice Merton. Dodala je, da je nad projektom navdušena in da se veseli, da bo lahko opazovala, kako bo zaživel.

Pesmi se širijo kot požar

Med pesmimi je tudi Monkeys Spinning Monkeys, optimistična skladba s flavto, ki je glasbena podlaga za številne lahkotne videoposnetke.

Wellerman Sea Shanty pa je povezana z navdušenjem nad pesmijo Sea Shanty, ki je v začetku leta 2021 zajela TikTok, ko se je škotski poštar Nathan Evans posnel, kako poje ljudsko pesem iz 19. stoletja. Pesem se je razširila kot požar, med tistimi, ki so ustvarili svoje različice viralne melodije, sta bila tudi kitarist skupine Queen Brian May in skladatelj muzikalov Andrew Lloyd Webber.

Šest singlov z albuma bo na platformah za pretakanje dostopnih 8. julija, celoten album TikTok Classics: TikTok: Memes and Viral Hits pa bo na voljo avgusta.

Preberite še:

Več iz rubrike