Apple kupil startup, ki lahko iPhone spremeni v POS-terminal

Apple bo uporabnikom omogočil, da preko IPhonov tudi sprejemajo plačila, ne le plačujejo.
Fotografija: Za prevzem je Apple odštel okoli 100 milijonov dolarjev. FOTO:  REUTERS/Dado Ruvic 
Odpri galerijo
Za prevzem je Apple odštel okoli 100 milijonov dolarjev. FOTO:  REUTERS/Dado Ruvic 

Po poročanju Bloomberga je Apple kupil kanadski startup Mobeewave iz Montreala. Podjetje je razvilo tehnologijo, za katero je potreben le čip NFC, ki uporabnikom omogoča plačilo oziroma prenos denarja s svojega pametnega telefona na prodajalčevega. Tako lahko Apple zdaj vsak iPhone pretvori v POS-terminal brez potrebe po nakupu ločene opreme (mini terminal / čitalnik kartic).

Applovi pametni telefoni so opremljeni z moduli NFC od leta 2014, ko je bila izdana serija iPhone 6. Slednje je lastnikom iPhonov omogočilo brezkontaktno plačevanje s storitvijo Apple Pay. Vključitev Mobeewave bo dodatno razširila plačilno funkcionalnost iPhona, kar bo uporabnikom omogočilo, da lahko prek Apple telefonov tudi sprejemajo plačila, ne le plačujejo.Za prevzem je Apple odštel okoli 100 milijonov dolarjev, po poročanju Bloomberga pa je Mobeewaveu dal priložnost, da obdrži ekipo. Tuji mediji ugotavljajo, da je v Mobeewave prej investiral tudi Samsung. Slednji je lani s startupom sodeloval pri pilotnem programu POS v Kanadi.

Apple je predstavitev novih modelov svojih pametnih telefonov premaknil na nekaj tednov pozneje, kot je bilo sprva načrtovano. Po vsej verjetnosti se bodo novi modeli pojavili oktobra, in ne septembra, kot običajno.
 

Več iz rubrike

Komentarji: