21-letnik upokojence v domu starejših učil o kriptovalutah

21-letnik je bil navdušen kako dobro so prebivalci doma za starejše razumeli kompleksne tematike o kriptovalutah.
Fotografija: Tudi za starejše je dobro, da se poučijo o kriptovalutah. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Tudi za starejše je dobro, da se poučijo o kriptovalutah. Foto: Jure Eržen/Delo

V želji, da bi se tudi starejši izobrazili glede kriptovalut, je dom starejših iz Dallasa stopil v stik z Owenom Robertsonom, poznavalcem kriptovalut. Roberson je za njihove stanovalce organiziral tečaj o kriptovalutah in nezamenljivih žetonih (NFT-jih). Toda ni pričakoval, kako hitro se bodo pojavila vprašanja o kompleksnih temah.

image_alt
Veliki zaslužki se kujejo v pičlih 2 urah dela na dan

Starejši o kriptovalutah bolj malo vedo, razen, če jim o tem ne govorijo vnuki

21-letnik je ugotovil, da so bili stanovalci ves čas predavanja večinoma tiho, ko so se seznanjali s panogo, ki ji celo strokovnjaki težko sledijo, a na koncu je ostal navdušen nad tem, kako hitro so nekateri udeleženci razumeli kompleksne teme.

»Na koncu sem dobil nekaj vprašanj, ki so spodbudila k razmišljanju od stanovalcev, ki so želeli izvedeti več o tehnologiji, kar je bilo čudovito videti,« navaja Cointelegraph.

API IMPORT
API IMPORT

Dom starejših Preston of the Park Cities v Dallasu sicer ponuja široko paleto dejavnosti prek svojega programa Watermark University, od pletenja, glasbene terapije, tradicionalne vadbe in fitnesa do vrtnarjenja, joge, tai chija in meditacije. Vendar je ideja za predavanje o kripto, NFT in digitalizaciji razmeroma nov dodatek k njihovem programu.

Starejši so pogosto ranljivi za prevare

Debra Dickerson, direktorica tega doma za starejše, je povedala, da je bil eden glavnih ciljev pomagati prebivalcem doma izboljšati njihovo splošno digitalno varnost. »V trenutnem ciklu novic pogosto vidimo zgodbe o teh temah, vendar celo jaz težko zares razumem, kaj pomeni posamezen del kriptovalut. Želeli smo pritegniti strokovnjaka, ki bi zagotovil osnovno razumevanje teh konceptov, hkrati pa seznanil z nevarnostmi, ki jih lahko prinaša tehnologija, kako prepoznati internetne prevare, ki želijo izkoristiti starejše in kako izboljšati splošno digitalno varnost.«

Robertson je tečaj želel voditi, saj je vedel, da so starejši občani pogosto izjemno ranljivi za prevare.

image_alt
Kriptovalute in šport kot zmagovita kombinacija

»Želel sem zagotoviti, da sem, preden govorim o pozitivnih straneh v poznejših predavanjih, zajel vse negativne strani, kot so številni vdori in izkoriščanja, ki so se zgodili v preteklih letih,« je pojasnil Robertson. »Po poslušanju predavanja in mojih priporočil so stanovalci ugotovili, da tveganje odtehta morebitne koristi, kar je bila poanta predavanja,« je dodal.

Kljub Robertsonovim dobrim namenom je bil odziv na Twitterju nekoliko razdeljen. Nekateri ljudje so izrazili pomisleke, da je morda goljufal starejše občane, medtem ko so bili drugi bolj navdušeni. Ne glede na to, kaj so drugi povedali o tečaju, se zdi, da prebivalci doma starejših želijo izvedeti več.

»Stanovalci doma starejših se zdijo zelo zainteresirani in se veselijo sodelovanja v naslednjih dveh predavanjih, ki bosta potekala to poletje,« pravi Robertson in dodaja, da so ga že prosili, naj poučuje še naprej in se poglobi v bolj specifične teme, kot je zgodovina Bitcoina (BTC), NFT-jev in digitalnega sveta.

image_alt
75 odstotkov trgovcev v 2 letih načrtuje plačila s kriptovalutami

Več iz rubrike