Warren Buffett: V teh dneh bi še opica lahko zaslužila na borzi

Milijarder je v svojem letnem pismu delničarjem dejal, da »je za zmago na borzi potreben le čas, umirjenost, diverzifikacija in minimizacija provizij«.
Fotografija: FOTO: Drew Angerer / AFP
Odpri galerijo
FOTO: Drew Angerer / AFP

Warren Buffett, guru med vlagatelji, je v nedeljo objavil pismo vlagateljem, v katerem zatrjuje, da lahko v teh dneh tudi »potrpežljiva in razumna opica, ki gradi portfelj na podlagi indeksa S&P 500 poveča svoj kapital«.
 
Po poročanju portala The Motley Fool je predsednik holdinga Berkhire Hathaway poudaril, da »je za zmago na borzi potreben le čas, umirjenost, diverzifikacija in minimizacija provizij«.
 
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock
Buffett je v svojem sporočilu dejal, da je na borzi ogromno delnic s potencialom. Kot nasvet malim vlagateljem je navedel, naj iščejo »izvršne direktorje in tržne guruje s prepričljivimi idejami« in dodal, da jih analitiki lahko hitro poučijo o tem, kaj nekateri premiki na grafikonu napovedujejo za naslednjo potezo delnice.
 
Tako imenovani Oracle iz Omahe je še dejal, da lahko tudi mali vlagatelji brez težav povečajo svoj kapital, saj skupna vrednost delnic še naprej raste.
 

Newyorške borze nov mesec začele s krepko rastjo


Vlagatelji na newyorških borzah so v mesec marec vstopili dobro razpoloženi. Indeksi na newyorških borzah so namreč že prvi dan trgovalnega tedna v marcu sklenili s krepko rastjo. Vlagatelje je minil strah pred inflacijo, ki je vladal prejšnji teden, optimizem pa je vzbudil tudi napredek novega cepiva proti koronavirusu, je poročala STA.


 

Evropske borze krepko navzgor; evro padel, nafta neenotno


Tudi evropske borze so si po minulem tednu razprodaj opomogle in v novega vstopile z krepko rastjo indeksov. Po poročanju STA, ki se sklicuje na tuje agencije, je vlagatelje pomiril padec zahtevane donosnosti na ameriške državne obveznice, potem ko je rast stroškov zadolževanja držav prispevala k velikim padcem na borzah. 

Za razliko od Buffeta, evropski vlagatelji še naprej trgujejo zadržano, saj na trgih vlada precejšnja negotovost.
 
 

Več iz rubrike