Union Hoteli izdali za 5 milijonov evrov obveznic

Skupina Union Hoteli je sporočila, da je izdala za 5 milijonov evrov triletnih korporativnih obveznic z letno kuponsko obrestno mero 3,4 odstotka.
Fotografija: Skupina Union Hoteli upravlja Grand Hotel Union, Grand Hotel Union Business, hotel Lev in hotel Central v Ljubljani. FOTO: Suhadolnik Jože
Odpri galerijo
Skupina Union Hoteli upravlja Grand Hotel Union, Grand Hotel Union Business, hotel Lev in hotel Central v Ljubljani. FOTO: Suhadolnik Jože

Povpraševanje vlagateljev je preseglo obseg ponudbe, vendar se je družba odločila, da bo zaradi dobrega likvidnostnega položaja izdala obveznice v manjši količini v primerjavi s povpraševanjem, je v sredo sporočila skupina, ne da bi navedli skupno število danih ponudb.

Apoeni - vsak z nominalno vrednostjo 100 tisoč evrov - bodo kotirali na organiziranem trgu ljubljanske borze.

V začetku junija so pri Union Hoteli dejali, da nameravajo izdati do 10 milijonov evrov obveznic z ročnostjo treh let, da bi tako razpršili dolgoročne vire financiranja.Skupina je poročala, da se je konsolidirani čisti dobiček v letu 2019 povečal za 14 odstotkov na 4,44 milijona evrov, čisti prihodki od prodaje pa so se povečali za 9 odstotkov na 26 milijonov evrov.

Delnice Union Hotela so nazadnje trgovale na ljubljanskem borzi 6. maja in se zaprle na 15,10 evra, kažejo podatki borznih tečajev.

Skupina Union Hoteli upravlja Grand Hotel Union, Grand Hotel Union Business, hotel Lev in hotel Central v Ljubljani. Prav tako so lastniki in solastniki več drugih poslovnih zgradb v slovenski prestolnici.
 

Več iz rubrike

Komentarji: