Union Hoteli izdali za 5 milijonov evrov obveznic

Skupina Union Hoteli je sporočila, da je izdala za 5 milijonov evrov triletnih korporativnih obveznic z letno kuponsko obrestno mero 3,4 odstotka.
Fotografija: Skupina Union Hoteli upravlja Grand Hotel Union, Grand Hotel Union Business, hotel Lev in hotel Central v Ljubljani. FOTO: Suhadolnik Jože
Odpri galerijo
Skupina Union Hoteli upravlja Grand Hotel Union, Grand Hotel Union Business, hotel Lev in hotel Central v Ljubljani. FOTO: Suhadolnik Jože

Povpraševanje vlagateljev je preseglo obseg ponudbe, vendar se je družba odločila, da bo zaradi dobrega likvidnostnega položaja izdala obveznice v manjši količini v primerjavi s povpraševanjem, je v sredo sporočila skupina, ne da bi navedli skupno število danih ponudb.

Apoeni - vsak z nominalno vrednostjo 100 tisoč evrov - bodo kotirali na organiziranem trgu ljubljanske borze.

V začetku junija so pri Union Hoteli dejali, da nameravajo izdati do 10 milijonov evrov obveznic z ročnostjo treh let, da bi tako razpršili dolgoročne vire financiranja.Skupina je poročala, da se je konsolidirani čisti dobiček v letu 2019 povečal za 14 odstotkov na 4,44 milijona evrov, čisti prihodki od prodaje pa so se povečali za 9 odstotkov na 26 milijonov evrov.

Delnice Union Hotela so nazadnje trgovale na ljubljanskem borzi 6. maja in se zaprle na 15,10 evra, kažejo podatki borznih tečajev.

Skupina Union Hoteli upravlja Grand Hotel Union, Grand Hotel Union Business, hotel Lev in hotel Central v Ljubljani. Prav tako so lastniki in solastniki več drugih poslovnih zgradb v slovenski prestolnici.
 

Več iz rubrike

finance

Srbski dinar med najbolj stabilnimi valutami na svetu

Srbski dinar se bo leta 2020 uvrstil med najbolj stabilne valute na svetu, pravijo analitiki iz Erste Group.

finance

Warren Buffett: Bolj kot gospodarstvo tone, več je priložnosti za vlaganje

Bodi prestrašen, ko so drugi pohlepni, in bodi pohlepen, ko so drugi prestrašeni, je izjavil Warren Buffett, eden najbolj znanih investitorjev na svetu.

finance

Krka samo v juniju odkupila za skoraj 3,6 milijona evrov lastnih delnic

Slovenski farmacevtski velikan je sporočil, da je po odkupu dodatnih 11.170 delnic za skupno 937.700 evrov na ljubljanski borzi, zvišal lastni delež s 4,342 na 4,376 odstotka.

finance

Nepričakovano izginjanje denarja klientov banke JPMorgan Chase

Pozno ponoči v soboto se je na družbenih omrežjih začela panična razprava nezadovoljnih klientov banke JPMorgan Chase, ki so se pritoževali, da je denar z njihovih računov nepričakovano izginil.

Komentarji: