Nepričakovano izginjanje denarja klientov banke JPMorgan Chase

Pozno ponoči v soboto se je na družbenih omrežjih začela panična razprava nezadovoljnih klientov banke JPMorgan Chase, ki so se pritoževali, da je denar z njihovih računov nepričakovano izginil.
Fotografija: FOTO: Shannon Stapleton/REUTERS
Odpri galerijo
FOTO: Shannon Stapleton/REUTERS

Številne stranke so pozno v soboto in zjutraj v nedeljo pozivale k vrnitvi sredstev. Šlo naj bi za različne zneske od sto pa vse do več tisoč dolarjev. Po drugi strani so bili bolj pomirjeni tisti, ki so odkrili, da je bila na njihove račune prenesena lepa količina dodatnih sredstev.

»Zjutraj sem preverila svoj račun. Manjka mi več kot 1000 USD,« je zgodaj v nedeljo zapisala ena od uporabnic Twitterja.


Nekaj ​​ur po vroči razpravi na družbenih omrežjih, so bila vsa stanja na računih vrnjena v ustrezne zneske, je mogoče razbrati iz tvita uradnega računa banke. Težava je nastala zaradi tehnične napake, so sporočili iz podjetja.»Vemo, da nekateri klienti poročajo, da so čez noč opazili napačna stanja na svojem tekočem računu,« so zapisali v tvitu. »Slednje je povzročila tehnična napaka, ki je onesposobila posodobitve podatkov med Chase Mobile in Chase Online. Težavo smo rešili in računi zdaj prikazujejo pravilno trenutno stanje.«

Iz banke niso želeli komentirati skupnega števila prizadetih strank.
 

Več iz rubrike

finance

Srbski dinar med najbolj stabilnimi valutami na svetu

Srbski dinar se bo leta 2020 uvrstil med najbolj stabilne valute na svetu, pravijo analitiki iz Erste Group.

finance

Warren Buffett: Bolj kot gospodarstvo tone, več je priložnosti za vlaganje

Bodi prestrašen, ko so drugi pohlepni, in bodi pohlepen, ko so drugi prestrašeni, je izjavil Warren Buffett, eden najbolj znanih investitorjev na svetu.

finance

Krka samo v juniju odkupila za skoraj 3,6 milijona evrov lastnih delnic

Slovenski farmacevtski velikan je sporočil, da je po odkupu dodatnih 11.170 delnic za skupno 937.700 evrov na ljubljanski borzi, zvišal lastni delež s 4,342 na 4,376 odstotka.

finance

Kako inflacija poje vse pod vašim vzglavnikom

Nekateri denar raje nalagajo pod vzglavnik kot v delnice. Je denar varna naložba?

Komentarji: