Nizozemska rešuje eno največjih letalskih družb v Evropi

Nizozemski organi bodo rešili KLM, ki je del druge največje letalske družbe v Evropi - Air France-KLM holding - piše Bloomberg s sklicevanjem na izjavo ministrstva za finance kraljevine.
Fotografija: Nizozemska vlada je domačemu delu francosko-nizozemske letalske skupine Air France-KLM namenila 3,4 milijarde evrov pomoči. FOTO: REUTERS/Valentyn Ogirenko
Odpri galerijo
Nizozemska vlada je domačemu delu francosko-nizozemske letalske skupine Air France-KLM namenila 3,4 milijarde evrov pomoči. FOTO: REUTERS/Valentyn Ogirenko

KLM bo prejel finančno pomoč organov države v višini 3,4 milijarde evrov: 2,4 milijarde bo iz bančnih posojil z državnimi garancijami, nadaljnja milijarda bo neposredno posojilo.

V zameno za finančno pomoč bo KLM zamrznila izplačilo dividend delničarjem, zmanjšala število nočnih letov za 20 odstotkov, spodbudila razvoj železniškega prometa in zmanjšala emisije ogljikovega dioksida, kar ustreza dolgoročni razvojni strategiji Evropske unije.Nizozemsko ministrstvo za finance je zahtevalo tudi neizogibno znižanje plač in zamrznitev bonitet zaposlenih. Vlada bo v KLM imenovala opazovalca in tako zagotovila, da bodo dodeljena sredstva uporabljena izključno za podporo podjetja.

Pred tem je postalo znano, da bo letalska družba Air France prejela pomoč v višini sedmih milijard evrov. Podporo bo dobila tudi največja evropska letalska družba, nemška Lufthansa. Prejela bo devet milijard evrov.
 

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: