Deloitte: Šest hrvaških podjetij med najhitreje rastočimi v osrednji Evropi

Hrvaški startup Electrocoin se je uvrstil na šesto mesto Deloittove lestvice najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v Srednji Evropi.
Fotografija: Deloitte je predstavil lestvico najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v osrednji Evropi. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Deloitte je predstavil lestvico najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v osrednji Evropi. FOTO: Shutterstock

Na lestvico 50 najhitreje rastočih podjetij, ki jo je pripravila družba Deloitte, se je na območju osrednje Evrope uvrstilo tudi šest hrvaških podjetij. V poročijo je bili zajetih devet držav, slovenska podjetja pa se nanjo niso uvrstila.

Na lestvico so uvrščena tehnološka podjetja, za katera je značilna najhitrejša rast v osrednjeevropski regiji. Možnost za uvrstitev so imela tako zasebna kot javna podjetja, ki delujejo na področju tehnologije. Slednja so bila razvrščena na podlagi prihodkov, ki so jih dosegla v obdobju med letoma 2016 in 2019.
 

Electrocoin


Na šesto mesto lestvice se je uvrstilo hrvaško podjetja Electrocoin s sedežem v Zagrebu. Podjetje se ukvarja s trgovanjem s kriptovalutami in obdelavo kripto transakcij. Ponaša se s kar 2617-odstotno rastjo v zajetem obdobju.


Znotraj kategorije »vzhajajoče zvezde« se je na tretje mesto uvrstilo hrvaško podjetje Speck, ki je prav tako locirano v Zagrebu. Gre za oblikovalsko in razvojno agencijo, ki se ukvarja z razvojem programske opreme, inovativnih aplikacij in digitalnih izkušenj. Stopnja rasti omenjenega podjetja znaša 1076 odstotkov.
 

Prvo mesto pripadlo poljskemu podjetju Packhelp S.A.


Po podatkih iz poročila, se je na prvo mesto lestvice uvrstilo poljsko podjetje Packhelp S.A., katerega vizija je omogočiti vsakemu podjetju dostop do embalaže z njegovo blagovno znamko. Podjetje strankam omogoča, da svoje embalaže oblikujejo in vizualizirajo s popolno natančnostjo. Packhelp S.A. ima 30.000 strank iz 30 držav. Podjetje je v obdobju 2016-2019 zabeležilo 9.077-odstotno rast.

Drugo mesto lestvice je pripadlo češkemu podjetju Dodo. Gre za tehnološko dostavno službo, ki se lahko pohvali z 9.077-odstotno stopnjo rasti. Edinstvena logistična platforma zagotavlja najučinkovitejšo organizacijo dostave ter napovedovanje konic in avtomatski odziv na vzorce prometa.
Hrvati imajo ene najhitreje rastočih tehnoloških podjetij na območju osrednje Evrope. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Hrvati imajo ene najhitreje rastočih tehnoloških podjetij na območju osrednje Evrope. FOTO: Getty Images/iStockphoto


Na tretje mesto lestvice se je zavihtelo češko podjetje UlovDomov.cz. Gre za eno prvih, največjih in najobsežnejših baz podatkov o najetih stanovanjih na Češkem. Delovanje družbe temelji na tesnih odnosih z vsakim najemodajalcem in posrednikom, ki se ukvarja z oddajo stanovanj.

Četro mesto je zasedlo češko podjetje FAVI. Platforma deluje na področju oblikovanja stanovanj in pohištva. Podjetje sodeluje s skoraj 2000 poslovnimi partnerji, deluje pa na območju Srednje in Vzhodne Evrope.

Peto mesto je zasledo poljsko podjetje EGZOTech Sp. z.o.o., ki nudi pomoč bolnikom z nevrološkimi težavami. Glavna produkta podjeta sta Luna EMG, nevrorehabilitacijski robot, in Stella BIO, elektromiografija z električno stimulacijo.
 

Več iz rubrike