Matična družba TikToka želi postati banka

Kitajski holding ByteDance, ki je lastnik aplikacije TikTok, namerava pridobiti licenco za virtualno bančno poslovanje v Singapurju.
Fotografija: TikTok. FOTO: Dado Ruvic / REUTERS
Odpri galerijo
TikTok. FOTO: Dado Ruvic / REUTERS

ByteDance, najbolj znan po družbenem omrežju generacije Z - TikTok, načrtuje razširitev svoje produktne linije z dodajanjem bančnih storitev. V ta namen je družba zaprosila za dovoljenje za elektronsko bančništvo. Slednje izdajo monetarna uprava Singapurja, centralna banka države in oddelek za državni finančni predpis v Singapurju.

Vendar dobiti dovoljenje ni tako preprosto. Singapur namerava do konca letošnjega leta izdati le pet tovrstnih dovoljenj. Zato bo moral ByteDance konkurirati drugim podjetjem, vključno z Ant Financialom (divizija Alibabe) in Xiaomi.Trenutno je ByteDance vreden 75 milijard dolarjev. Po neuradnih podatkih namerava podjetje združiti moči z Leesom, eno najvplivnejših korporacij v Singapurju in lastniki čezmorsko-kitajske bančne korporacije. To partnerstvo bi zagotovo prispevalo k pridobitvi licence.


Digitalno bančništvo pridobiva na priljubljenosti med potrošniki finančnih storitev v različnih delih sveta. Po zadnjih podatkih 46 odstotkov takih uporabnikov uporablja izključno digitalne kanale za dostop do finančnih storitev. Pričakuje se, da bo do leta 2021 polovica vseh potrošnikov uporabljala elektronske aplikacije za upravljanje in nadzor financ.
 

Več iz rubrike

finance

Srbski dinar med najbolj stabilnimi valutami na svetu

Srbski dinar se bo leta 2020 uvrstil med najbolj stabilne valute na svetu, pravijo analitiki iz Erste Group.

finance

Warren Buffett: Bolj kot gospodarstvo tone, več je priložnosti za vlaganje

Bodi prestrašen, ko so drugi pohlepni, in bodi pohlepen, ko so drugi prestrašeni, je izjavil Warren Buffett, eden najbolj znanih investitorjev na svetu.

finance

Krka samo v juniju odkupila za skoraj 3,6 milijona evrov lastnih delnic

Slovenski farmacevtski velikan je sporočil, da je po odkupu dodatnih 11.170 delnic za skupno 937.700 evrov na ljubljanski borzi, zvišal lastni delež s 4,342 na 4,376 odstotka.

finance

Nepričakovano izginjanje denarja klientov banke JPMorgan Chase

Pozno ponoči v soboto se je na družbenih omrežjih začela panična razprava nezadovoljnih klientov banke JPMorgan Chase, ki so se pritoževali, da je denar z njihovih računov nepričakovano izginil.

Komentarji: