Kriptovalute so vse bolj privlačne, tudi za PayPal, Viso in Mastercard

Potem ko je Paypal napovedal integracijo kriptovalut v svojo e-denarnico, zdaj - po Visi - tudi Mastercard predstavlja svoj kripto program. Cilj je, da partnerjem olajša izdajo kripto kreditnih kartic.
Fotografija: Mastercard se je pridružil gigantoma med plačilnimi storitvami - Paypalu in Visi. FOTO: WHYFRAME / Shutterstock
Odpri galerijo
Mastercard se je pridružil gigantoma med plačilnimi storitvami - Paypalu in Visi. FOTO: WHYFRAME / Shutterstock

Kripto-kreditne kartice so rastoči trend. Mnogi ponudniki k uporabi njihovih plačilnih kartic vabijo z zanimivimi programi. Zaradi kaosa pri nemškem Wirecardu so imeli nekateri ponudniki kratkoročne težave, a priložnost je z novo ponudbo pograbil Mastercard.


Mastercard je prepoznal potencial kriptovalut


Mastercard se je tako pridružil gigantoma med plačilnimi storitvami - Paypalu in Visi. Oba se namreč uveljavljata na kripto plačilnem območju, Mastercard pa jima zdaj je na sledi.

Ponudniki plačilnih storitev omogočajo bistveno boljši dostop do finančnih tokov in lahko izjemno olajšajo sprejem kriptovalut po svetu. Sicer še vedno na račun posrednika, ki ga kriptovalute dejansko ne potrebujejo, a si ponudniki plačilnih storitev, kot tudi bankirji, seveda želijo svoj kos pogače.Raj Dhamodharan, ki je odgovoren za Mastercardovo digitalno plačilno poslovanje je v svoji uradni izjavi dejal:

»Trg kriptovalut še naprej dozoreva. Mastercard ga bo pognal naprej in ustvaril varne izkušnje za potrošnike in podjetja v današnji digitalni ekonomiji.«

Podjetje želi z novim programom podpreti nove partnerje pri rasti in mednarodni širitvi.


Wirex je prvo partnersko podjetje


Mastercard je predstavil tudi prvega partnerja pri programu - Wirex. Slednji bo verjetno v prihodnosti predstavil novo plačilno kartico z logotipom Mastercarda in razširjeno ponudbo.  
Potem ko so vsi trije - Paypal, Visa in Mastercard - zapustili Facebookovo združenje Libra, vse bolj iščejo bližino »pravih« kriptovalut. FOTO: OlegDoroshin / Shutterstock
Potem ko so vsi trije - Paypal, Visa in Mastercard - zapustili Facebookovo združenje Libra, vse bolj iščejo bližino »pravih« kriptovalut. FOTO: OlegDoroshin / Shutterstock

Fintech startup je to objavil tudi na svojem blogu in izrazil zadovoljstvo.

»Veseli nas, da je Wirex prvo kripto podjetje, ki je prejelo članstvo v Mastercard Principal,« je dejal predsednik uprave Pavel Matveev. Dodal je, da je navdušen nad vse večjim sprejemanjem kriptovalut s strani vodilnih organov in regulatorjev. »To nam bo pomagalo uresničiti svojo vizijo in vsem omogočiti, da doživijo svet, v katerem imajo vse valute, tradicionalne in kripto, enake možnosti.«


Paypal, Visa, Mastercard - Kaj to pomeni za bitcoin?


Mastercard ni edino podjetje, ki se glede plačil zanaša na kriptovalute valute. Potem ko so vsi trije - Paypal, Visa in Mastercard - zapustili Facebookovo združenje Libra, vse bolj iščejo bližino »pravih« kriptovalut.


PayPal naj bi bil zelo zainteresiran za vključitev kriptovalut v svojo e-denarnico. To bi bil nov mejnik v industriji kriptovalut. Visa in Mastercard pa se zanašata na svoje rešitve s karticami in skušata kripto startupom olajšati vnašanje svojih storitev in s tem spodbuditi sprejemanje kriptovalut v trgovinah.

Vsi trije imajo potencial za enormen pospešek k splošnemu sprejetju kriptovalut. Lahko si samo predstavljamo, kako bi se celotna stvar odrazila na bitcoin tečaju, če bi večina trgovcev kot plačilno sredstvo podprla kriptovalute.
 

Več iz rubrike