Slovenski kriptomilijonar še verjame v bitcoin? (VIDEO)

Damiana Merlaka, ki je obogatel v kritposvetu, danes pa ima večino svojih naložb na bolj reguliranih trgih, smo pocukali za rokav in vprašali, ali še verjame v uspeh bitcoina.
Fotografija: Damian Merlak

Ustanovitelj kripto borze Bitstamp, Ljubljana, 22. 11. 2017.
Damian Merlak Ustanovitelj kripto borze Bitstamp, Ljubljana, 22. 11. 2017.

Soustanovitelj borze za kriptovaulte Bitstamp, ki se je zaslužkom od svojega podjetja in nato od njegove prodaje povzpel na lestvico najbogatejših Slovencev, danes večino časa prebije na Malti, kjer si je kupil novo domovanje. Ko smo ga srečali v Ljubljani, da dogodku CEED, nam je brez zadržka razložil, kakšen je njegov pogled na bitcoin danes. Še verjame v svetlo prihodnost te kriptovalute? Njegov odgovor najdete v videu:Merlak je na dogodku pojasnil še, da mu ob prodaji Bitstampa ni bilo težko, pač pa si je predvsem oddahnil. Po vznemirljivem poslovanju v prvih letih je namreč večino dela postala predvsem birokracija, usklajevanje z regulatorji in poročanje o vsaki najmanjši podrobnosti, kar ga je začelo dolgočasiti, zato se je iz podjetja umaknil. Ker prodaja takšnega podjetja v volatilnem kripto svetu ni enostaven posel in se je vlekla več kot eno leto, predvsem zaradi čakanja na pristnek regulatorjev, ob zaključku posla pravi, da ni čutil drugega kot olajšanje in zadovoljstvo, da je denar na računu, pripravljen na nove investicije in nove zgodbe.

Več iz rubrike

ikonomija

Dr. Drago Rudel: Strategije eZdravja v Sloveniji ni, ministrstva pa so med sebo…

Politika financiranja razvojno-raziskovalnih projektov na področju zdravja v Sloveniji nima skupnega cilja, saj strategije eZdravja ni, ministrstva pa so med seboj neusklajena. Tako Slovenija financi…

ikonomija

Številne navade iz karantene bodo absolutna normala

Če v svojih načrtih nimate digitalnega poslovanja, v letu 2025 več ne boste relevantni, pravi zagovornik spletnih bančnih rešitev in avtor knjižnic uspešnic Brett King.

ikonomija

Kitajci začeli s testiranji tehnologije 6G

Po mnenju strokovnjakov bo 6G do 8.000 krat hitrejši kot 5G.

ikonomija

Konec bank kot jih poznamo

Digitalizacija v bančništvu je dejstvo, a digitalne rešitve so zgolj orodje; same po sebi še ne zagotavljajo uspešnega poslovanja.

Komentarji: