Slovenski kriptomilijonar še verjame v bitcoin? (VIDEO)

Damiana Merlaka, ki je obogatel v kritposvetu, danes pa ima večino svojih naložb na bolj reguliranih trgih, smo pocukali za rokav in vprašali, ali še verjame v uspeh bitcoina.
Fotografija: Damian Merlak

Ustanovitelj kripto borze Bitstamp, Ljubljana, 22. 11. 2017.
Odpri galerijo
Damian Merlak Ustanovitelj kripto borze Bitstamp, Ljubljana, 22. 11. 2017.

Soustanovitelj borze za kriptovaulte Bitstamp, ki se je zaslužkom od svojega podjetja in nato od njegove prodaje povzpel na lestvico najbogatejših Slovencev, danes večino časa prebije na Malti, kjer si je kupil novo domovanje. Ko smo ga srečali v Ljubljani, da dogodku CEED, nam je brez zadržka razložil, kakšen je njegov pogled na bitcoin danes. Še verjame v svetlo prihodnost te kriptovalute? Njegov odgovor najdete v videu:Merlak je na dogodku pojasnil še, da mu ob prodaji Bitstampa ni bilo težko, pač pa si je predvsem oddahnil. Po vznemirljivem poslovanju v prvih letih je namreč večino dela postala predvsem birokracija, usklajevanje z regulatorji in poročanje o vsaki najmanjši podrobnosti, kar ga je začelo dolgočasiti, zato se je iz podjetja umaknil. Ker prodaja takšnega podjetja v volatilnem kripto svetu ni enostaven posel in se je vlekla več kot eno leto, predvsem zaradi čakanja na pristnek regulatorjev, ob zaključku posla pravi, da ni čutil drugega kot olajšanje in zadovoljstvo, da je denar na računu, pripravljen na nove investicije in nove zgodbe.

Več iz rubrike

ikonomija

Najbolj divje počitnice super bogatih

Od najema pingvinov pa do luksuzne večerje za 300.000 dolarjev in lova na zaklad po celi Evropi - takšne so dopustniške želje najbogatejših zemljanov.

ikonomija

Slovenija še vedno brez strategije digitalizacije

Konvencionalni načini poslovanja so v času epidemije tako rekoč zastali. Veliko lažje so delovali elektronski procesi in digitalizirana delovna mesta.

ikonomija

Uspeh mladih fantov, ki so jih podprli Poslovni angeli in Miro Senica s partner…

Služenje denarja z videoigrami ni več rezervirano le za profesionalce. Platforma eFlamingo omogoča vsem ljubiteljem računalniškikh igric, da s hobijem tudi nekaj zaslužijo.

ikonomija

To so najbogatejše družine na svetu

Pandemija covida-19 ni ustavila rasti premoženja najbogatejših družin na svetu. Najbogatejši so v zadjem letu povečali premoženje celo za 25 milijard dolarjev.

Komentarji: