Slovenski startup BlockBird prepoznan kot en obetavnejših izven ZDA

Platforma, ki jo razvijajo v BlockBird, uporabnikom omogoča, da na enem mestu hitro in učinkovito pregledajo prav vse novice iz sveta kriptovalut, hkrati pa slednje tudi ocenjujejo.
Fotografija: Foto: Logotip Blockbird
Odpri galerijo
Foto: Logotip Blockbird

Platforma, ki jo razvijajo v BlockBirdu, uporabnikom omogoča, da na enem mestu hitro in učinkovito pregledajo prav vse novice iz sveta kriptovalut, hkrati pa slednje tudi ocenjujejo. Tehnologija blockchain in umetna inteligenca izkušnjo obogatita s številnimi funkcionalnostmi, saj se platforma uči na uporabnikovih interakcijah in se mu ves čas prilagaja. Med drugim uporabnika tako opominja glede novic, ki so mu pomembne, jih predlaga v branje, sčasoma pa bo ponudila celo možnost opozarjanja na morebitne lažne novice. V podjetju še dodajajo, da so kripto novice le odskočna deska, saj bo platforma z razvojem vključila tudi mnoga druga področja. 
 
BlockBird že sodeluje s številnimi partnerji iz vsega sveta, nedavno pa so se povezali tudi z borzo za trgovanje s kriptovalutami Tokens.net, ki jo je ustanovil en najuspešnejših Slovencev v svetu kriptovalut Damian Merlak. BlockBird bo tako eno prvih podjetij, ki bo na tej borzi preko nove storitve imenovane Launchpad, drugače znane tudi pod imenom IEO, iskalo začetne naložbe. V Tokens.net pravijo, da sodelovanje ni naključje, saj se povezujejo le s projekti, ki imajo dodano vrednost ter vplivajo na kakovost in transparentnost poslovanja v svetu kriptovalut.


Kriptovalute in blockchain tehnologija, na kateri slednje temeljijo, so kljub nekolikšni pomiritvi glede na vrtoglavi leti 2017 in 2018 tako med podjetji kot posamezniki še vedno zelo priljubljene, kar kaže tudi nedavna Facebookova napoved o uvedbi lastne valute libra. Trg pa ni močan le v ZDA, saj se lahko s precejšno rastjo na tem področju pohvalita tudi Evropa in Azija, so sporočili iz slovenskega startupa BlockBird, v katerem želijo s svojo platformo, ki uporablja zmožnosti umetne inteligence in blockchain tehnologije, v celoti spremeniti način, kako posamezniki spremljajo novice. Njihovo poslanstvo so sedaj prepoznali tudi pri medijski hiši Forbes, saj so priznani ameriški novinarji podjetje uvrstili na seznam obetavnih startupov, ki uspevajo na trgih izven ZDA. Tako so bili mladi slovenski podjetniki postavljeni ob bok kolegom iz Evrope in Azije, ki s pomočjo novih tehnologij korenito spreminjajo številne tradicionalne panoge.

PREBERITE ŠE

Startupi vzamejo denar iz tujine, po znanje pa pridejo v Slovenijo

Konec zlate dobe ICO-jev?

Plačilo s kriptovalutami pri več kot 300 ponudnikih v Sloveniji

Slovenski kriptonavdušenci v Švici do prestižne nagrade

 

Več iz rubrike