Freedom24 prihaja v Slovenijo

Brokerska hiša, ki je demokratizirala udeležbo pri IPO delnicah, uradno v Slovenijo.
Fotografija: Foto: Freedom Finance Europe
Odpri galerijo
Foto: Freedom Finance Europe

Freedom Finance Europe je mednarodna investicijska družba, uvrščena med Nasdaq podjetja, ki strankam ponuja dostop do ameriških in evropskih borz, in je to pomlad prispela v Slovenijo in na Hrvaško, so sporočili iz Freedom 24, kjer dodajo, da so edinia brokerska hiša s sedežem v EU, ki je uvrščena na Nasdaq.
 
image_alt
ZDA: Inflacija bo poskočila, a ne tudi obstala

Brokerska hiša ponuja preprosto naložbeno platformo Freedom24, ki kupcem omogoča trgovanje z delnicami iz udobja svojih domov. Platforma ima preprost uporabniški vmesnik, promocijska priporočila, specializirana pa je tudi za podjetja, ki pridejo na trg prek začetnih javnih ponudb (IPO). 
 
Foto: Freedom Finance Europe
Foto: Freedom Finance Europe
Preko Freedom Finance Europe lahko stranke dostopajo do začetnih javnih ponudba (delnic IPO), kjer pridobijo dostop do začetne cene, preden podjetje začne z javnim trgovanjem.
 
»Trenutno imamo v Evropi 25 tisoč strank. Vedno smo osredotočeni na zasebne vlagatelje, ne pa na velike skupine, kar nam je omogočilo demokratizacijo udeležbe pri IPO delnicah,« je povedal Timur Turlov, izvršni direktor Freedom Holding Corp.
 
image_alt
Bitcoin: Kaj se je zgodilo na trgu kriptovalut

Mednarodna investicijska družba Freedom Finance Europe je hčerinska družba Freedom Holding Corp. Holding je bil ustanovljen leta 2008 in ima 96 pisarn po vsem svetu s skupno 2000 zaposlenimi. Na Hrvaškem in v Sloveniji je njihova uporabniška naložbena platforma, aplikacija Freedom24, od te pomladi na voljo hrvaškim in slovenskim institucionalnim investitorjem.
 

Več iz rubrike

finance

»Balon povsod« politika se nadaljuje; alternativ ni

Skoraj smo že na polovici leta 2021. V dobrih petih mesecih se je zgodilo ogromno, edina stalnica so novi borzni rekordi.

finance

Bitcoin in Blockchain: Kaj načrtujejo bančni velikani

Največje banke so podlegle pritiskom in svojim strankam skušajo omogočiti dostop do kriptovalut in tehnologije, ki jih poganja.

finance

Vasle: Obsežna podporna denarna politika še vedno potrebna

Svet ECB v četrtek ni posegel v denarno politiko, saj je okrevanje evrskega gospodarstva po pandemiji še v zgodnji fazi, spremljajo pa ga visoka tveganja.

finance

United Group lani z več kot milijardo evrov prihodkov

Prihodki družbe United Group, ki je v Sloveniji lastnica telekomunikacijskega operaterja Telemach, so se v letu 2020 povečali za 56,5 odstotka.

Komentarji: