Brezstično plačevanje: Znesek dvignili na 25 evrov

Prelomnica, ki se obeta z 18. oktobrom 2019, napoveduje spremembo pri plačevanju brez avtentikacije.
Fotografija: Brezstično plačevanje: Znesek bodo dvignili s sedanjih 15 na 25 evrov. Foto Pexels
Odpri galerijo
Brezstično plačevanje: Znesek bodo dvignili s sedanjih 15 na 25 evrov. Foto Pexels

Znesek bodo dvignili s sedanjih 15 na 25 evrov, pri čemer dnevni limit ostaja 150 € oz. toliko, kolikor določi banka izdajateljica kartice.

Enostavnejši sistem plačevanja bo kmalu pomenil še izboljšano uporabniško izkušnjo.

Če smo še do leta 2014 plačila z bančno kartico potrjevali le tako, da smo slednjo vstavili neposredno v čitalec, pri tem pa vtipkali štiri mestno varnostno kodo, je sprememba brezstičnega plačevanja kartic predstavljala revolucijo v uporabniški izkušnji. Tovrsten način plačevanja je za potrošnike hitrejši in udobnejši od običajnega plačevanja s kartico ali z gotovino.

Možnost plačila brez avtentikacije, ki je botrovala vse večjemu številu spletnih nakupov pa je na voljo že dobri dve leti, in to so potrošniki sprejeli še bolje.


 


Zadnja raziskava Masterindex kaže, da 65 odstotkov vprašanih vsaj polovico svojih nakupov plačuje s kartico.
»Spletnih nakupov se poslužuje že vsak tretji državljan Slovenije, več kot 55 % uporabnikov, ki spletno nakupuje vsaj enkrat mesečno, pa svoj nakup opravi s pametnim telefonom. V svetu množične potrošnje je povečana varnost tovrstnih plačil več kot pomemben korak v razvoju zagotavljanja sistema varnosti spletnih nakupov,« poudarja Luka Gabrovšek, poslovni direktor družbe Mastercard v Sloveniji. Ob tem dodaja: »Odločitev finančnih institucij za dvig zneska, ki ne zahteva dodatne avtentikacije, na 25 € dokazuje, da so potrošniki sprejeli tovrstni sistem plačevanja. V podjetju Mastercard verjamemo, da bo trend brezstičnih plačil tudi v prihodnje naraščal v isti meri kot zdaj ali pa še bolj.«
 

Več iz rubrike

finance

Banke ne popuščajo; prepad med bogatimi in revnimi vse globji

Do konca leta 2021 naj bi v skrajno revščino zapadlo 150 milijonov ljudi. Bogastvo milijarderjev pa se je v nekaj mesecih povečalo za 27 odstotkov.

finance

Zalando: Veliki zmagovalec krize

V času pandemije je spletno nakupovanje doživelo pravi razcvet.

finance

Bloomberg napoveduje ekstremno rast bitcoina; Jack Dorsey vložil 50 milijonov

Bloombergovi analitiki napovedujejo, da bo bitcoin v naslednjih štirih letih dosegel vrednost 100.000 dolarjev. Izvršni direktor Twitterja v skladu s trendom podkrepil tečaj.

finance

Najrevnejši milijarder na svetu

Če bo Donald Trump ponovno izvoljen, ga čaka obračun na gori dolgov. Ne samo, da ni dovolj bogat, da bi jih poplačal, morda je tudi prereven, da bi zavrnil pomoč.

Komentarji: