Mateja Lenarčič

O avtorju

Magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS, Inštituta za čuječnost in mediacijo, certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji. Vodi predavanja, delavnice in MBSR »Mindfulness-Based Stress Reduction« programe za organizacije in posameznike, delavnice čuječe komunikacije in čuječega dialoga ter opravlja individualno svetovanje na temelju MBSR. Pomaga vam razvijati veščine in znanja za lažje obvladovanje stresa, soočanje z življenjskimi preizkušnjami in izzivi v zahtevnejših situacijah, izboljšanje psihofizičnega zdravja ter polnejše življenje.

b2b

Kako si kreirati svojo pot?

Čigave sanje v resnici lovimo in uresničujemo? Pogosto se omejimo na majhno pot tistega, kar je »najboljše«. Namesto da bi živeli življenje z več izbire.

b2b

Ko nas misli in skrbi zbudijo ob 3.uri zjutraj, je rdeč alarm

Za jasnost uma in krepčilen spanec je zelo koristna namenska pavza in MBSR tehnike. S prakso čuječnosti in tehnikami MBSR razvijamo tudi samozavedanje.

mnenja

Izgorelost zaradi skrbi

Izgorelost zaradi skrbi se pojavi, ko ste izčrpani in preplavljeni s skrbmi, a hkrati ne morete nehati skrbeti in se ne morete sprostiti.

mnenja

Z dejanjem prijaznosti do prožne odpornosti v težjih časih

Ko v svojem življenju nenehno hitimo, enostavno prezremo signale svojega telesa, ki nam jasno sporoča, kdaj moramo napolniti svoje notranje baterije.

mnenja

Kako jezo pretvoriti v učinkovito delovanje?

V ljudeh je čutiti ogromno jeze na stanja sveta, ki kar buta na površje. Zelo pomembno pa je, kaj narediti s to jezo, ko jo začutimo v sebi.

mnenja

Pozitivni učinki meditacije in prakticiranja čuječnosti

To so nekateri razlogi, zakaj začeti meditirati in prakticirati čuječnost.

mnenja

Kako napolniti svoje notranje baterije?

Ali živite le za vikende? Si želite ustvariti življenje po vaših željah? Čas je, da napolnite svoje notranje baterije in poskrbite zase.

mnenja

Ne bežimo pred resnico, raje zavestno kreirajmo spremembe

Znani rek pravi, da so edina stalnica v življenju spremembe. A ljudje smo bitja navad. Raziskave kažejo, da je večina našega vedenja osnovana na navadah.

mnenja

Zakaj razvijati potrpežljivost?

Stari pregovor pravi: »Trenutek potrpežljivosti v trenutku jeze prihrani tisoč trenutkov obžalovanja.«

mnenja

Praktične metode in tehnike razvijanja samosočutja

Iskreno sočutje do drugih se začne s sočutjem do sebe.